Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Feljelenthet-e a szomszédom...

Mocsokmacsek kérdése:

Feljelenthet-e a szomszédom azért, mert ugatnak a kutyáim? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, előre is elnézést kérek... Szóval az a helyzet, hogy kertes házban lakunk 2 kutyával. A férjem 13 éve lakik itt, én tavaly költöztem be. A baloldali telekszomszéd egy idősebb hölgy, akivel nem sikerült összeismerkednem, mert még a köszönésemet is csak akkor fogadja, ha valaki látja őt. Nemrég meghalt a férje és most a fejébe vette, hogy házfelújítást csinál. Ami nem gond, mert persze, csinálni kell a házat. A gond az, hogy ha ő kint van az udvarban és a kerítéstől egy méterre megáll, akkor megugatják a kutyák. Addig ugatnak, míg ott van. Persze ő meg integet feléjük seprűvel meg gereblyével, de át nem nyúl.

A kerti munkák során is átordított amikor fél órája ugattak a kutyák, hogy zárjam el őket. Kimentem, tájékoztattam, hogy bocs éppen szoptattam a kisbabát és nem tudtam előbb lejönni, mert a kutyaugatástól nehezen aludt el utána. Azt mondta erre, hogy na ugye hogy milyen rossz ha ugatnak a kutyák. Mondtam, elzárom őket, míg alszik a baba, de utána ki fogom őket engedni, mert nem szeretném egész nap elzárva tartani őket. Kértem, legközelebb szóljon, hogy munkálatok lesznek, ha lehet, akkor a munka megkezdése előtt, hogy meg tudjuk beszélni, hogy mi legyen a kutyákkal, mondom, nem szeretném egész nap bezárva tartani őket. Erre azt mondta, hogy csak át kell nézni a szomszédba és látom, ha dolgoznak. Na akkor zárjam be a kutyákat. Mondtam, hogy szerintem ez nem így működik, és akkor zárom be a kutyákat, ha előtte egyeztetünk erről. Közben én elutaztam, a férjem meg lebetegedett, otthon fekszik, most hívott, hogy a szomszédasszony ott ordibált a kapunál, hogy ha nem megy le azonnal valaki, akkor feljelent minket mert ugatnak a kutyák. (Tavaly azért jelentett fel, mert sovány az egyik kutya, hoztam igazolást az állatorvostól, hogy ilyen a fajtája)

Mit lehet tenni? Elég gyakran nem vagyunk otthon, ha ő nem szól, akkor én honnan tudjam, hogy aznap dolgozni fog? Nem akarom elzárni a kutyákat akkor sem ha nem vagyunk otthon (szerintem az nem jó nekik se, meg nekem se).

Köszönöm a válaszokat, és bocsi, hogy ilyen hosszú a kérdés...

2014. márc. 11. 12:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi, ez jó ötlet, hogy csináljunk a saját telekre is kerítést. Igaz, az övéhez nem nyúlhatok, de a saját oldalon csinálhatok (mondjuk így meg majd feljelent mert korlátozom a kilátást, de az is idő...).

5.: nem változott, olvass figyelmesen. Köszi.

2014. márc. 11. 16:47
 12/16 kovpet ***** válasza:

"mondjuk így meg majd feljelent mert korlátozom a kilátást"

Az nem baj, ha feljelent, csak kellemetlen. A Jegyző dönt majd, nem ő. Amúgy én megbeszélném vele, hogy a nyugalma érdekében csinálok majd egy kerítést (sövényt, akármit) és hogy remélhetőleg így már ő is nyugodt lehet. Lássa, hogy az ő érdekében költesz pénzt meg áldozol időt a dologra.

Bár ha defektes, akkor úgyis talál valami mást amivel piszkálhat :(

2014. márc. 11. 16:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Mi van? Örök panorámát takarsz el??

Olyan nincs, hogy korlátozod a kilátást! Jelképes építési engedély viszont kell a kerítéshez is.

Ezt én már régen megépítettem volna, a saját kutyám érdekében. Illetve a kínzása, ugattatása őrületbe kergetnének.

2014. márc. 11. 19:03
 14/16 A kérdező kommentje:
Kitől kell kérni a jelképes építési engedélyt? A szomszéddal is alá kell majd íratni valamit? Félek, hogy erre sem lesz hajlandó...
2014. márc. 11. 20:35
 15/16 kovpet ***** válasza:
Sövényre nem kell engedély :)
2014. márc. 11. 22:25
 16/16 anonim válasza:
Mondd a szomszédnak h tanitsa meg nyávogni xd
2015. júl. 10. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!