Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Feljelenthet-e a szomszédom...

Mocsokmacsek kérdése:

Feljelenthet-e a szomszédom azért, mert ugatnak a kutyáim? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, előre is elnézést kérek... Szóval az a helyzet, hogy kertes házban lakunk 2 kutyával. A férjem 13 éve lakik itt, én tavaly költöztem be. A baloldali telekszomszéd egy idősebb hölgy, akivel nem sikerült összeismerkednem, mert még a köszönésemet is csak akkor fogadja, ha valaki látja őt. Nemrég meghalt a férje és most a fejébe vette, hogy házfelújítást csinál. Ami nem gond, mert persze, csinálni kell a házat. A gond az, hogy ha ő kint van az udvarban és a kerítéstől egy méterre megáll, akkor megugatják a kutyák. Addig ugatnak, míg ott van. Persze ő meg integet feléjük seprűvel meg gereblyével, de át nem nyúl.

A kerti munkák során is átordított amikor fél órája ugattak a kutyák, hogy zárjam el őket. Kimentem, tájékoztattam, hogy bocs éppen szoptattam a kisbabát és nem tudtam előbb lejönni, mert a kutyaugatástól nehezen aludt el utána. Azt mondta erre, hogy na ugye hogy milyen rossz ha ugatnak a kutyák. Mondtam, elzárom őket, míg alszik a baba, de utána ki fogom őket engedni, mert nem szeretném egész nap elzárva tartani őket. Kértem, legközelebb szóljon, hogy munkálatok lesznek, ha lehet, akkor a munka megkezdése előtt, hogy meg tudjuk beszélni, hogy mi legyen a kutyákkal, mondom, nem szeretném egész nap bezárva tartani őket. Erre azt mondta, hogy csak át kell nézni a szomszédba és látom, ha dolgoznak. Na akkor zárjam be a kutyákat. Mondtam, hogy szerintem ez nem így működik, és akkor zárom be a kutyákat, ha előtte egyeztetünk erről. Közben én elutaztam, a férjem meg lebetegedett, otthon fekszik, most hívott, hogy a szomszédasszony ott ordibált a kapunál, hogy ha nem megy le azonnal valaki, akkor feljelent minket mert ugatnak a kutyák. (Tavaly azért jelentett fel, mert sovány az egyik kutya, hoztam igazolást az állatorvostól, hogy ilyen a fajtája)

Mit lehet tenni? Elég gyakran nem vagyunk otthon, ha ő nem szól, akkor én honnan tudjam, hogy aznap dolgozni fog? Nem akarom elzárni a kutyákat akkor sem ha nem vagyunk otthon (szerintem az nem jó nekik se, meg nekem se).

Köszönöm a válaszokat, és bocsi, hogy ilyen hosszú a kérdés...

2014. márc. 11. 12:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Első körben nagyon gyorsan ki kell képezni a kutyákat, hogy csak EGY embertől fogadjanak el ételt, mert nem bízom az öregasszonyban. Fel nem jelenthet, de a ti életetek is könnyebb lesz, ha valami átláthatatlan dologgal leburkoljátok a köztetek lévő kerítést.
2014. márc. 11. 13:05
 2/16 anonim ***** válasza:
58%

Feljelenthet, de eredménye nem lesz, hacsak nem tudja bizonyítani, hogy egész nap (24 órában) ugatnak.

Az elsö tanácsát meg fogadd meg.

2014. márc. 11. 13:09
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Lehet, hogy egy magas kerítés drága, de nagyon szép és hasznos tud lenni. :)
2014. márc. 11. 13:13
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem tehetek a kerítéssel semmit (már gondoltam rá én is), mert a baloldali szomszédomról van szó, tehát a köztünk lévő kerítés az övé. Nem nyúlhatok hozzá....

Egyéb ötlet?

2014. márc. 11. 13:19
 5/16 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon érdekes. Kulturált helyeken meg tudják tanitani a kutyákat, hogy maradjanak csendben amig a birtok határain belül nincs idegen. Primitivék ugy tudják, hogy a KUTYA DOLGA, HOGY UGASSON!
2014. márc. 11. 13:20
 6/16 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, mást nem is ugat a kutya, csak a szomszédasszonyt, mivel gyakran ingerli őket a kerítésen keresztül...

Köszi, hogy le primitíveztél, jól esett, főleg ebben a helyzetben, hogy nem tudok odamenni megbeszélni vele a dolgokat. Nem gondolom, hogy a kutya dolga az, hogy ugasson, de azt sem gondolom, hogy a kutyának el kell tűrnie, hogy a kerítés másik oldalán lévő személy ingerelje... vagy igen? És meg kell tanítanom arra is a kutyát, hogy nyugodtan ingerelhessék a kerítésen túl, akkor se ugasson? Mert ha így van, akkor kérném az erre megtanító kutyaiskola elérhetőségét, mert a mienkben ilyet nem oktatnak...

2014. márc. 11. 13:24
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
#5 vok. " A gond az, hogy ha ő kint van az udvarban és a kerítéstől egy méterre megáll, akkor megugatják a kutyák. Addig ugatnak, míg ott van." Mintha változott volna a meséd!
2014. márc. 11. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:
a párom anyukája pl magához vett egy idős embert, hogy ápolja. Az idős már nem mindig volt tudatánál, mániája volt, hogy a kutya ugat, és őt zavarja. meg volt kötve a kutya, ő ingerelte. Golden retriever nem egy agresszív fajta. a lényeg az, hogy senki nem tudta, hogy ad a kutyának enni, amibe szegény állat belepusztult. A kutyáról soha többé nem beszélt, mintha nem is lett volna. Lett egy pici kölyök dalmatánk amibe belerúgott, mert az Elment mellette. Vigyázz a nénivel. lehet kapni ezt a nádkeritést amit feldrótozol a kerítésre.
2014. márc. 11. 14:03
 9/16 kovpet ***** válasza:
100%
Csinálj olyan kerítést, amin nem látni át, akkor nem tudja hergelni. Hiába az övé a kerítés, MELLÉ tehetsz egy másik kerítést :)
2014. márc. 11. 14:30
 10/16 anonim ***** válasza:
Ot centire legyen egy magas, atlathatatlan kerites. A joszomszedi viszony alapeleme sajnos.
2014. márc. 11. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!