Most költözök először, nem tudom, hogy hogy is megy ez. Mi kellenek hozzá?
Most fogok költözni a héten, Budapestre. Első költözésem, nem tudom, hogy hogy is megye ez pontosan.
Mármint van egy elképzelésem. Kifizetem az albérletet, fel cuccolok, és ott Budapesten kell bejelentenem, hogy ott van a tartózkodási helyem? Vagy itt is be kell jelentenem, hogy elköltözök. De az állandó lakcímem az itt maradna a jelenlegi vagy tartózkodási meg Pesten. Akkor itt nem kell bejelentenem?
És kellenek más papírok, hogy én elköltözök? Vagy más nem is kell hozzá? Kérlek adjatok felvilágosítást!
Pesten bejelentened elég,tartózkodási cimed ott lesz,kapsz uj lakcimkártyát,országos rendszerben az benne lesz,onnantól a mostani lakhelyeden is megjelenik,ott nem kell szólnod.
Bár kérdés,hogy az albi tulaja enged-e bejelentkezni,sokszor nem engedik (bár elvileg kötelező lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!