Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fokra állítsam a kazánt?

Hány fokra állítsam a kazánt?

Figyelt kérdés
A köves helységekben padlófűtés van,a parkettás helységekben pedig radiátor.Hány fokra célszerű a radiátorokat,s a padlót állítani,a padlóhoz keverőszelep.Egyébként a központi főtermosztát a padlófűtéses övezetben van.Nálatok,hogy van megoldva?S mennyi gáz fogy?

2014. márc. 8. 21:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
s lehet,hogy érdemes lesz kondenzációs kazánra beruházni.
2014. márc. 10. 16:58
 12/14 anonim ***** válasza:

A padlófűtési hőmérséklet növelésével azt éred el, hogy gyorsabban változik a belső hőmérséklet, vagyis hogy kevesebbet megy a kazán.

A többi rész pedig eléggé összetett dolog. A te kazánod nem kondenzációs, hanem nyílt égésterű. Tehát ellentétben azzal, amit az elején írtam nem alacsony hőmérsékleten, hanem magas 80°/60°-on van a hatásfok maximuma. Ha az előremenő 80, a kazánba visszatérő víz 60 fokos akkor a legjobb a hatásfok, minden más állapotban romlik a hatásfok.

2014. márc. 10. 18:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Értem.Bár a radiátorok nem igazán 80/60-ra lettek méretezve,már 65 fokon is pillanatok alatt meleget csinálnak a radiátorok.Úgyhogy marad az a megoldás,amit mondtál.Mert mondjuk lehet,hogy 80-ra felhajtom,akkor maximum a hatásfoka,viszont felesleges meleget csinál,ami szintén pazarlás.Úgyhogy nem tudom.De köszönöm.
2014. márc. 10. 18:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem is csinálok nagyon 18-19,néha 20 foknál többet.
2014. márc. 10. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!