Hogyan tudnék kinyitni egy rozsdás (? ) lakatot?
az Elzett Tutius lakat "teste" sárgaréz, a lakalt "nyelve" ezüst-acél ötvözet. (mindkét összetevője, nem korrodáló rozsdásodó anyagból készül!)
esetedben, nagyon valószínű, hogy a por mehetett a golyók és a rugók közé [link]
...vagy valaki szándékosan, cseppentett bele pl. pillanatragasztót/Ferrobond/! (nem ez lenne az első eset amivel találkoztam, még lakás bejárati ajtózárnál is!)
a linkelt sprayt alkalmazva, ki lehet a port belőle tisztítani.
De, a pillanatragasztó ellen nincs segítség, ott a gyorsvágó (flex), vagy egy megfelelő méretű feszítővas lehet csak a megoldás a lakat "kinyitásához"
(pl. a karos, sodronyvágóval ne is próbálkozz, mert csak a vágó élét teszed tönkre)
Azért nem szabad olajozni biztonsági lakatot és zárbetétet, mert odafogja a belejutó port, és olajsár lesz belőle, beragadnak az apró alkatrészek.
De nem lesz ilyen gond, ha mindig rákötsz egy nejlont egy darab vékony dróttal (bebugyolálod), mikor elmész onnan. Télre meg főleg.
Régebben nekem is ilyen problémáim voltak, mióta pormentesítettem ilyen módon, azóta nem fordult még elő gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!