Van itt olyan, aki könnyü szerkezetes házban él? Mi lehetne a megoldás?
Én abban lakom, a házat anno mi építtettük egy vállalkozóval. A ház csupán 50nm, és nyáron lesz 8éve , hogy épült.
A problémám az, hogy 8 év óta a falak minden télre bepenészednek, a gyerekeink és mi is ezt a levegőt szívjuk be minden nap, ebben élünk, a levegő bent nagyon nyirkos, hiába van télen is, meg egész évben sokat szellőztetve, az ablakok mindig csupa vizesek. 8év alatt még nem száradt ki? Miért vannak ezek a problémák minden télen? És mit lehetne tenni ezek megszüntetéséért? Már nagyon ki vagyok tőle, nagyon kellemetlen mindig a penész eltávolításán agyalni, arról nem beszélve hogy 2 évente kell festeni, meg a ház értéke is zuhan közben. És a sok pénzt beleöltük (mai napig mivel hiteles), és egyszerüen évről évre csak arra tudok gondolni, hogy csak egyszer tudnék megszabadulni tőle. Más könnyü szerkezetes házban élőknél is fennállnak ezek a dolgok?
Valaki írjon tanácsot, hogy mit lehetne vele kezdeni, hogy megszünjenek végre a fent említett problémák. Köszönöm.
Szigetelés probléma lesz, ázik a falad vagy a tetőről, vagy a föld felől. A teregetést télen is nagyon jól meg lehet oldani házon kívül, megéri, ezzel is csökkent a páraterhelés.
Ideiglenes megoldásként, vagy hogy ne romoljon tovább próbáld meg elvezetni az esővizet legalább 1-2 méterre a háztól, nekem ez segített kisebb részt, és nem kerül túl sokba. Aztán az északi falamnál volt egy ilyen felázásos probléma, de csak féltetővel tudtam megoldani, hogy ne tudja verni az eső-hó. Azóta megoldódott ez a gond nálam.
Főzéskor is sok gőz termelődik, érdemes egy alapos szellőztetést csinálni utána.
Esetleg a padló alatti szigetelés sérült/hiányzik?
Aztán említették az oldalfalak szigetelését is, érdemes utánajárni.
A vízvezetékezés, ha esetleg szivárog valahol, az is okozhat némi többlet párát így télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!