Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell sapkát kötni/horgo...

Hogyan kell sapkát kötni/horgolni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a párom nagyon szeretne egy olyan sapkát, mint a South Parkban Cartman-nek van. Ugyanolyan sárga szélű, kék színű, bojtos sapkát kért karácsonyra. Neten sehol nem találok ilyet, így arra jutottam, hogy nekem kell kötnöm egyet. De NEM TUDOM, hogyan kell sapkát kötni!!!
2009. dec. 10. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyáltalán kötni sem tudsz?...

Javaslom, hogy könyvtárból vegyél ki kötés/horgolás könyveket, ezekben nagyon jó leírások vannak.

Vannak benne sapka leírások is! :D

2009. dec. 10. 23:58
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem ennek alapján, kihagyva a mintát és a méretet nagyobbra készítve meg fogod tudni csinálni. Vetesd fel vele a sapkádat és, ha az jó a fejére, akkor magadon előtte ki tudod majd próbálni, hogy hogy áll. Ez akkor fontos csak, ha extrém nagy, vagy kicsi feje van, normál esetben nem lesz tévedés :)

Hagyd ki a szélén a mintát és akkor kb. olyan lesz, szerintem.

Ha egyáltalán nem tudsz kötni, az rázós, de itt találsz pár segítséget: [link] videón mutatják a lépéseket. Van még pár nap karácsonyig, de lehet, hogy jobb lenne, ha keresnél a közelben egy békebeli nagyit, aki egy "barátokközt" alatt megköti neked :)

2009. dec. 11. 09:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! A kötés alapjait tudom, de sapkát még életemben nem csináltam. :D
2009. dec. 11. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű ám. :)

Vegyél hozzá körkötőtűt, és azzal csináld. A szemek számát, vagyis a körméretét tényleg legjobban egy már meglévő sapi alapján tudod beállítani. Gondolom a szín váltás nem okoz gondot, ha már kötöttél. 3-4 sorral kösd majd magasabbra, mint amilyen magasat szeretnél.

A végén a kötőtűn lévő szemekben vezess végig egy darab dupla vastag fonalat, utána a szemeket dolgozd el. Ha a kötőtűről lekerült a sapka, egyszerűen húzd össze a fonalat úgy, hogy a csomó belülre kerüljön. Kösd meg belül, és kész is.

Pompomot meg külön csinálhatsz hozzá, arról is van rengeteg videó pl. youtube-on. Utána rá tudod varrni a fonallal,

2009. dec. 12. 16:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Amiket eddig láttam sapkakötési technikákat, 5 kötőtűvel írják, ezért hozzá se mertem fogni! Akkor tehát ideje előásnom a körkötőtűt is. :D
2009. dec. 12. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!