Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon rossz panelba lakni?

Nagyon rossz panelba lakni?

Figyelt kérdés
Mi is oda kell hogy költözzünk nemsokára, a szép kertes családiból. Nagyon rossz lesz?
2009. dec. 8. 13:20
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
Nálunk Szegeden idén csak 4.900,- Ft volt a közös költség (60 m2-es lakás). Igaz, azoknak, akik törlesztik a panelprogramot, tényleg drágább. Kényelmes panelban lakni, az igaz. Nekem viszont tényleg hiányzik a szabadság (gyümölcsfák, kutya, medence stb.).
2009. dec. 8. 20:05
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

én imádok panelban lakni :)

egy keveset éltem kertes házban is vidéken a nagyszüleimnél (még ovis koromban), de alapvetően egy kétszobásban laktam egész életemben. anyukámmal is, meg a párommal is.

szeretem, eddig nem volt olyan drasztikus élményem, hogy mindenáron kertes házba vágyjak. sokkal több a fűtésköltség, télen-nyáron munka van a kertben, ház előtt.

hála az égnek a szomszédaim csöndesek, aranyosak, lehet velük váltani mindig pár szót :)

és tényleg kisebb a betörés esélye, főleg ha sok nyugger lakik a házban, mert ők egész nap kagylóznak, és az ismeretlenektől megkérdik, h kit keresnek, stb.

összegezve: kevesebb vele a meló, és biztonságosabb mint a kertes ház.

személy szerint el sem tudnám képzelni az életem egy kertes házban. két embernek szerintem felesleges egy hodályban laknia, amit ki sem tudnak használni rendesen.

2009. dec. 8. 22:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

57négyzetméterre 9300Ft a közös költség. aztán semmi panelprogram vagy extra. és nem hiszem hogy budapest ennyivel drágább szegednél.

amúgy én is kertes házban laktam, suli miatt költöztem pestre panelba. és utálom. vagyis nincs vele gond meg nem érzed, hogy kicsi, de az emberek egymás s*ggében élnek, még tüsszenteni sem lehet úgy, hogy valaki ne jegyezze meg másnap, hogy hangos volt. imádom a virágokat, de itt a balkonra alig fér néhány. nincs az, hogy csak úgy kimegyek a kert közepére és ülök a nyári meleg estében. szerencsére a szüleim még otthon laknak így ahányszor tudunk, haza megyünk a párommal és minden időnket a szabadnak szenteljük. én inkább lapátolom a havat, gondozom a kertet, mint egy panel tömb. de ki lehet bírni, hidd el.

2009. dec. 8. 22:21
 14/16 anonim válasza:
100%
Én már laktam mindkettőben. Szerintem inkább csak télen, rossz, hideg időben jobb panelban lakni. Meleg fürdőszoba, nem kell rakni a kályhára stb. De amúgy tavasztól őszig szerintem sokkal jobb a családi ház. Legalábbis nekem. Csak a fűtési szezonban jön ki jobban a panel előnye, melegsége, kényelme. Amúgy meg ez se olcsó (drága a távfűtés plusz van közös költség is). Tavasztól őszig a családi ház előnye domborodik ki: saját gyümölcsök, kerti partik, állatok stb. Több a munka is, az igaz, de a legtöbbet szívesen csinálom.
2009. dec. 8. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk kertesben is meleg télen a fürdő, és még padlófűtésünk sincs, csak a radiátorokhoz igyekvő csöveket megtekergették nekünk a padlóban.

A panelban a budin még fingani sem lehet egy jót, mert mindenki hallja. Hallgatod ha a szomszéd beteg és köhög, ha nincs szerencséd a csengődet fogják nyomkodni a lépcsőházi villanykapcsoló helyett. Le kell másznod és elmenned a kukáig a szemetessel, nem csak kilépned öt lépést a bejárati a ajtótól, ami szakadó hóba nem egy jó élmény. Tök jó, mikor a feletted lakó klumpát hord a parkettáján, és vasárnap reggel hatkor porszívózik, szagolhatod a szellőző miatt, amit főzött a szomszéd, hangosabb zene vagy tv miatt jönnek beszólni, ha kiabáltok akkor biztos jól megbámulnak másnap, mert mindenki hallotta, és te is hallod, ha a szomszéd ordít, valószínűleg bosszankodhatsz a parkolóhely miatt, mert nem igen van sajátja senkinek, vagy, már kialakult szokásokhoz érkezel és beállsz oda, ahova más szokott és letöri az antennádat, mert "az az ő helye", vagy csak simán rád nyitják az ajtót, neki mennek a visszapillantódnak, nagy bevásárlásnál fel-le mászkálhatsz a sok szatyor miatt stb.

Én először kertesben, aztán panelban laktam, majd megint kertesben. Most, mikor lakótelepen járok, ahol régen laktunk, a tízemeletes tömbök között, akkor a hideg ráz, hogy tudtam egy csomó ember seggében lakni...

2009. dec. 9. 00:58
 16/16 anonim válasza:
100%
Utolsó, nagyon jól beszélsz. Én csak kis ideig laktam panelban, mikor egész kicsi voltam, de rémálmaimban jön csak vissza....szabályosan gyomorgörcs fog el, ha elmegyek egy lakótelep mellett. Olyan boldogtalan az egész...rettenetes a természet minimális közelsége nélkül élni.
2014. jan. 10. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!