Szoktatok felkopogni a szomszédnak, ha zajonganak? Vagy mit tesztek, ha a szép szó már nem használ?
NEM! :D
Egyszerűen azért, mert egy 1930-ban épült házban lakunk, ahol semmiféle zaj nem hallatszik át a szomszédba, sőt az a szuper, hogy még falszomszédaink sincsenek!!!
(Felettünk a tető, alattunk egy olyan lakó, aki évente 2 hetet tölt a lakásban, egyébként az USA-ban él.)
Javaslom, hogy költözz el egy hasonló adottságú lakásba a panelból, ha nem akarsz megőrülni...
10 éve mi is egy ilyen papírfalú házban laktunk: vagy a többiek zaja bosszantott, vagy attól görcsöltem, hogy nehogy mi ne csapjunk zajt.
mi a 3.-on lakunk és felettünk nem lakik senki :D
de így is szoktam hallani, amikor az alattunk levő bácsinak meg néninek szombatonként itt vannak az unokáik és rohangálnak.
meg egy csávó szokott hangosan zenét hallgatni a másodikon, de az nem zavar, jó ízlése van :D
Egyik helyen hülye volt az alsó szomszéd és mikor már felidegesített, kinyúltam a partvissal az ablakon és megkopogtattam az ő ablakát. Na azt nem értette félre, bekussolt.
A következőn meg kopogtam a radiátorcsövön, erre még ő jött le, hogy velem nem lehet együtt élni mit képzelek, mit zajongok.
Most kertesben vagyunk, a szemközti oldalon, három háznyira egy rakás cigány költözött le, folyton bömböltetik a zenét, ha jó idő van ráadásul nyitott ablaknál, de én azoknak nem szólok, semmi kedvem hozzá, hogy megverjenek vagy felakasszák a macskámat. A mellettük lévők már el is költöztek, állították, hogy nagyobb ház kell a gyerek miatt csak azért, na persze..
Rossz szomszédság török átok.
Nekünk is áldott jó, békés szomszédaink voltak. Volt buli, zene alkalmanként, gyerekzsivaly mindig mindenhol, de legkésőbb este 10-kor csend volt. Aztán az egyik szomszéd elment és jött az új. Lakótelepről jöttek, semmire nem vigyáznak, köszönni nem tudnak (a nagyságos asszony mégcsak vissza sem köszön!), a csikket, zsebkendőt az kertkapujukban szétdobálják, a kertben a kutyaszart nem szedik össze, mert "a fűnyíró úgyis szétcsapja" (senkinek nem kívánom azt a bűzt, amikor füvet nyírnak!). A kukájukat sosem mossák ki, nem használnak szemeteszsákot sem, és a rothadó, bűzlő kukát a mi kerítésünk mellett tartják, többnyire nyitott fedéllel. Nyáron millió légy lepi el a kapunk környékét és el lehet pusztulni a bűztől. Az enyhén lelassult fejlődésű 20 éves fiukhoz folyamatosan jönnek a hasonlóan értelmes haverok, az udvaron hőzöngenek, üvöltöznek, káromkodnak, isznak, közben dübörög a dum-dum (zene nincs, csak dübörgés). Este 11-12 körül, ha szólunk, sértődötten lehalkítják egy kicsit, de aztán folytatják. Nem cigányok, de hajszállal sem különbek.
Hogy mit tettünk/teszünk? A pasinak szóltunk többször, még ő tűnt a családban a legértelmesebbnek, de nem értünk el nála sem eredményt. Mostmár csak fohászkodunk, hogy mielőbb elköltözzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!