Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szoktatok felkopogni a szomszé...

Szoktatok felkopogni a szomszédnak, ha zajonganak? Vagy mit tesztek, ha a szép szó már nem használ?

Figyelt kérdés
2009. dec. 5. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Én felfele a radiátor csövét ütöm, de ált. visszakopogja nekem ugyanazt a ritmust... :) Még jó, hogy fiatalok laknak ott is, az öreg néni meg feljön lentről :S
2009. dec. 5. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:

NEM! :D

Egyszerűen azért, mert egy 1930-ban épült házban lakunk, ahol semmiféle zaj nem hallatszik át a szomszédba, sőt az a szuper, hogy még falszomszédaink sincsenek!!!

(Felettünk a tető, alattunk egy olyan lakó, aki évente 2 hetet tölt a lakásban, egyébként az USA-ban él.)

Javaslom, hogy költözz el egy hasonló adottságú lakásba a panelból, ha nem akarsz megőrülni...

10 éve mi is egy ilyen papírfalú házban laktunk: vagy a többiek zaja bosszantott, vagy attól görcsöltem, hogy nehogy mi ne csapjunk zajt.

2009. dec. 5. 19:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Én ezelőtt is panelban laktam, a régi szomszédokkal nem volt ilyen gond, pedig 2 gyerek is volt. Az új építésű társasházak sem jobbak, az ismerőseim olyanban laknak. És én szeretem a panelt, nagyon kényelmes és komfortos. Amikor gázfűtéses lakásban laktunk, útáltam a telet, nem olyan hőérzetet ad az fűtéstípus. Én panel párti vagyok, csak a mostani szomszédokkal nagyon "bevásároltam".
2009. dec. 5. 20:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Vidéken családi házban is van ilyen gond.A szomszédék mikor oda költöztek az addig nagyon jó csöndes környékre.Elkezdtek bulizni.Volt mikor reggel 6-ig üvöltették a zenét.Dübörgött az egész ház,az ablak rezonált a tokjában.Szoltam egyszer,meg még egyszer,meg még egyszer.semmi nem használt.Aztán egy ilyen alkalommal kihívtam a rendőröket.Akkor se hagyták abba.A köv.alkalommal már egyből hívtam a rendőröket.Utána már nem ordítatták a zenéz.
2009. dec. 5. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

mi a 3.-on lakunk és felettünk nem lakik senki :D

de így is szoktam hallani, amikor az alattunk levő bácsinak meg néninek szombatonként itt vannak az unokáik és rohangálnak.

meg egy csávó szokott hangosan zenét hallgatni a másodikon, de az nem zavar, jó ízlése van :D

2009. dec. 5. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik helyen hülye volt az alsó szomszéd és mikor már felidegesített, kinyúltam a partvissal az ablakon és megkopogtattam az ő ablakát. Na azt nem értette félre, bekussolt.

A következőn meg kopogtam a radiátorcsövön, erre még ő jött le, hogy velem nem lehet együtt élni mit képzelek, mit zajongok.

Most kertesben vagyunk, a szemközti oldalon, három háznyira egy rakás cigány költözött le, folyton bömböltetik a zenét, ha jó idő van ráadásul nyitott ablaknál, de én azoknak nem szólok, semmi kedvem hozzá, hogy megverjenek vagy felakasszák a macskámat. A mellettük lévők már el is költöztek, állították, hogy nagyobb ház kell a gyerek miatt csak azért, na persze..

2009. dec. 5. 23:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Rossz szomszédság török átok.

Nekünk is áldott jó, békés szomszédaink voltak. Volt buli, zene alkalmanként, gyerekzsivaly mindig mindenhol, de legkésőbb este 10-kor csend volt. Aztán az egyik szomszéd elment és jött az új. Lakótelepről jöttek, semmire nem vigyáznak, köszönni nem tudnak (a nagyságos asszony mégcsak vissza sem köszön!), a csikket, zsebkendőt az kertkapujukban szétdobálják, a kertben a kutyaszart nem szedik össze, mert "a fűnyíró úgyis szétcsapja" (senkinek nem kívánom azt a bűzt, amikor füvet nyírnak!). A kukájukat sosem mossák ki, nem használnak szemeteszsákot sem, és a rothadó, bűzlő kukát a mi kerítésünk mellett tartják, többnyire nyitott fedéllel. Nyáron millió légy lepi el a kapunk környékét és el lehet pusztulni a bűztől. Az enyhén lelassult fejlődésű 20 éves fiukhoz folyamatosan jönnek a hasonlóan értelmes haverok, az udvaron hőzöngenek, üvöltöznek, káromkodnak, isznak, közben dübörög a dum-dum (zene nincs, csak dübörgés). Este 11-12 körül, ha szólunk, sértődötten lehalkítják egy kicsit, de aztán folytatják. Nem cigányok, de hajszállal sem különbek.

Hogy mit tettünk/teszünk? A pasinak szóltunk többször, még ő tűnt a családban a legértelmesebbnek, de nem értünk el nála sem eredményt. Mostmár csak fohászkodunk, hogy mielőbb elköltözzenek.

2009. dec. 6. 10:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Ezek annyira szomorú dolgok és annyira minősít is a szomszéd viselkedése. Én is már jópárszor jeleztem, hogy gyakorlatilag meg lehet őrülni tőlük, egésznap nyüzsögnek, nincs egy nyugodt óránk. De még ők vannak felháborodva és ha nem tetszik még fokozzák is, elméletileg értelmiségi házaspár, de mintha nem laktak volna még emberek között, annyira antiszociálisak a reakcióik.
2009. dec. 6. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!