Mikor érdemes egy kandallóban fűteni?
Figyelt kérdés
Cirkó fűtéses a házam,de van egy 8kw-os lemezkandalló is.Mikor érdemes a kandallóban fűteni,illetve csak enyhébb időkben menjen,vagy hidegben rásegítésnek a gáz mellé.Ti,hogy csináljátok?2014. jan. 29. 17:21
1/11 anonim válasza:
pl. most is fűtenénk vele csak nincs huzat és vissza füstöl. :D De igen rásegítésnek vagy inkább fordítva a gázzal segítünk rá a kandallóra mivel csak a nappaliban vagyunk leginkább ahol a kis kandallónk van.
2/11 anonim válasza:
Hát akkor ha ott vagyok ahol a kandalló is .
Előzőhöz meg annyit,hogy nincs húzat,annak oka van,a hibát kell elhárítani. De most erre ne azt írd vissza,hogy nyomott a levegő,mert mindjárt dobok egy hátast akkor .
3/11 A kérdező kommentje:
S mikor olcsóbb?Ha a kandalló is megy,vagy ha csak a gáz?
2014. jan. 29. 17:38
4/11 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a fával tüzelés olcsóbb. Második nyilván van valami, de ezt az én problémámként írtam nem általánosságban, de azért kössél csak bele.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Akkor lehet,hogy ezt is fogom használni,eddig még nem nagyon használtam.
2014. jan. 29. 17:48
6/11 anonim válasza:
Bocs nem belekötni akarok ,de ilyen esetben 10 ből 9 en az időjárást okolják .Most ha szemétkedni akarnék azt írnám,a
füst az oka ,mert nem találja a kijáratot.
7/11 A kérdező kommentje:
Körülbelül hány % megtakarítás érhető el evvel?Nektek mennyi volt évente mondjuk?
2014. jan. 29. 18:01
8/11 anonim válasza:
Ha sikerül jó minőségű keményfát venni olcsón, és a mennyiséggel sem csapnak be, ha egy évet hagyod száradni, akkor fával tüzelni éppen a felébe kerül mint gázzal.
Persze csak akkor, ha a fa feldarabolásának, behordásának, óradíját nem számolod, és persze a hamuzás, salakolás, tekarítás is jár vele...
9/11 A kérdező kommentje:
Tehát ilyen értelemben spórolok 20-25 százalékot.Az is valami.S ha enyhébb az idő,akkor a gázt le is kapcsolom mellőle.
2014. jan. 30. 16:26
10/11 anonim válasza:
Pontosan így van, ahogy mondod! Én a 25%-ot sem becsülném le, mert az egy fűtési szezon 400.000.- forintjára vetítve 100.000.- forintot jelent! Ebből már azért egy nagyon jó minőségű most divatos tabletet lehet venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!