Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fel lehet valahol jelenteni a...

Fel lehet valahol jelenteni a szomszédot a zavaró magatartása miatt?

Figyelt kérdés
Birtokvédelem szóba jöhet? Nem boldogulok már velük szóban, nem tudom mit tehetnék még. Hiába van a házirendben, hogy ne zavarják más nyugalmát a lakók, ezzel mehetek a sóhivatalba gyakorlatilag.
2009. dec. 5. 14:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Szándékosan szórakozik, mert tudja, hogy zavar, mivel már többször szóltam nekik. Tegnap fél óráig mászkált a szobában fel-alá, csapkodta a sarkát a földhöz, annak sem volt értelme. El sem tudom képzelni, ha nem direkt csinálta, akkor mi dolga lehetett, hogy százszor keresztül ment a szobában és vissza, nagy dübörögve. Már megfenyegetett, hogy be fog keményíteni. Kvázi egyértelmű a szándékossága.
2009. dec. 8. 16:17
 12/18 A kérdező kommentje:
A hangszigetelésről annyit, hogy ezek a lakások annak idején nem úgy lettek kitalálva, hogy járólapot tesznek majd le, a pvc nagyon jól tompította a zajokat, de ez a lap nem nyeli el a rezonanciát, hanem tovább viszi a födémbe. Ha ezt nem tudja valaki megérteni, hogy ha ilyen felújítást végez, akkor kicsit változtatni is kell az életstílusán, nem lehet úgy tologatni a székeket, mint a pvc-n, ha nem akar kellemetlenkedő szomszéddá válni.
2009. dec. 8. 16:22
 13/18 anonim ***** válasza:

"Tegnap fél óráig mászkált a szobában fel-alá, csapkodta a sarkát a földhöz, annak sem volt értelme. El sem tudom képzelni, ha nem direkt csinálta, akkor mi dolga lehetett, hogy százszor keresztül ment a szobában és vissza, nagy dübörögve."

Ez pont úgy hangzik, mint aki mezitláb lassúfutást végez a lakásban tornaként - az iegncsak lehallatszik.

MEgoldásként csak két dolog lehetséges:

egyik, hogy elköltözöl - de nem biztos, hogy máshol jobb lesz,

vagy a másik, hogy te hangszigetelteted a plafont.

Arra nem tudod kényszeriteni, hogy napközben a saját lakásában úgy viselkedjen, ahogy neked jó. Este 10 és reggel 6 között viszont nem hangoskodhat (zenehallgatás, TV), de ez nem azt jelenti, hogy téged zavar, hanem egy bizonyos hangeröt nem léphet túl (méréssel ellenörzik)

2009. dec. 8. 19:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Évente 1-2 alkalommal szoktam zenét hallgatni, azt mindig szóváteszik, nincs semmi komoly hangtechnikánk (dvd+tv), tehát olyan hangerővel nem is tudom hallgatni, nincs mélynyomónk, meg hasonlók. Közölte, hogy ha én zenét merek hallgatni, ami áthallatszik, akkor ő meg előveszi a dobkészletét. Na erre varj gombot. Én semmit nem csinálhatok, sőt rettegjek, nehogybármi is hozzájuk felhallatszódjon, viszont ők bármit, bármikot csinálhatnak. Kamatos kamattal adják vissza, ha mégis.
2009. dec. 8. 20:02
 15/18 A kérdező kommentje:

A hangszigetelés sem 100%-os megoldás, már fórumokon olvasgattam ezzel kapcsolatban és ráadásul 4600-11000Ft körül van a m2 ára, szerinted szívesen beruháznék ennyi pénzt a barmok miatt?

A költözéssel kapcsolaton költségeket kiállná ami kb. 1M Ft lenne, hogy egy másik lakást hasonló állapotba hozzunk és a többi ksg. És persze ott van, hogy ki tudja ott milyen szomszédokat fog ki az ember.

Én még ennyire primitív bunkó paraszt állatot nem láttam. Alap esetben, ha az embernek szólnak, akkor igyekszik jobban odafigyelni, hogy ne zavarjon mást, ez meg mint egy perverziót úgy élvezi. Mintha mindig is erre vágyott volna, hogy valakivel szórakozzon.

2009. dec. 8. 20:09
 16/18 anonim ***** válasza:
Te nem vagy komplett mozdulj ki és ne foglalkoz a szomszéddal. Ha hozzám jönne a szomszéd ilyen dumával helybe megpofoznám. Ilyenekért nem lehet kirakni valakit a lakássából.
2009. dec. 8. 22:31
 17/18 anonim ***** válasza:
tegnap 22:31-es: gondolom, a kérdezö nem egy 2 méteres dijbirkózó, hanem mint irja beteges ember, aki kimozdulni sem tud - a szomszéd meg valószinüleg nem egy filigrán szelid kis emberke.
2009. dec. 9. 08:30
 18/18 A kérdező kommentje:
22:31-es én nem akarom kirakni a lakásából, de mi már évek óta hallgatjuk őket és mindig azt mondtuk, hogy annyira nem zavaró, amit csinálnak, amíg eljártam dolgozni, nem is zavart, de most itthon vagyok és így már mindennap, így már sok, és ha mi évekig toleráltuk őket, elvárnám viszont, hogy egy kis empátiájuk legyen felénk. Csupán a jó indulaton múlna a dolog, de így legyen az ember jó fej a szomszédaival, ezt kapja vissza. Egyébként fiatal vagyok.
2009. dec. 9. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!