Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire jó a sósav és a hipó?

Mire jó a sósav és a hipó?

Figyelt kérdés
Annyi minden spéci cuccot lehet kapni, (fertőtlenítő, vízkőoldó, fehérítő, zsíroldó stb) hogy elveszik benne az ember. Viszont van ez a két 1000 éve használatos dolog, amit gyerekkorom óta látok eldugott helyeken, ami baromi veszélyes, viszont elég hatásos lehet, ha még mindig lehet kapni és mind a mai napig megtalálható az otthonunkban, annak ellenére hogy egy rakás új, drága és használhatatlan helyettesítő termék van már a piacon.
2014. jan. 25. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:

komolyan gondolod ezt?

ha bepötyögted volna ezt a két szót a keresőbe, kevesebbet kellett volna írnod.

2014. jan. 25. 16:07
 2/4 Froncsi ***** válasza:
100%

A hypot főleg fertőtlenítésre, a sósavat pedig vízkőoldásra szokás használni...

Viszont a sósavat nem lehet fémfelületen használni, ezért találnak ki folymatosan újabb vízkőoldókat, a hypo meg fehérítésre megint nem a legjobb megoldás, mert az anyagot nagyon roncsolja....

A zsíroldó meg zsíroldó.

A lényeg, hogy ezeket a vegyszereket soha nem szabad összekevreni!!! A hypo és a sósav vegyítése közben klórgáz keletkezik, ami ugye nem egy egészséges anyag.

2014. jan. 25. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
Az utolso jól irta . Ha öngyilkos akarsz lenni, töltsd a kettőt össze ekkor keletkezik a klórgáz amit az első világháborúban is használtak a hactéren. Egyszer nekem sikerült összeönteni ,hát ne tudd meg.
2014. jan. 25. 20:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Képzeld komolyan gondoltam a kérdést, csak kiváncsi voltam ki mit tud róla mondani!

Nem akarom összeönteni, és tudom hogy klórgáz keletkezik. Itt is van egy ilyen kérdés valahol.

2014. jan. 25. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!