WC-be sósav? Ha igen, mennyit?
Sziasztok!
Elég vízköves a wc már, főleg ott ahol a víz áll. Már öntöttem bele mindenféle vízkőoldót, pezsgőtablettás vízkőoldót, de nem nagyon akarja lemarni. Most viszont van itthon 1 liter sósav. Ha jól tudom 5-15% közti. Ezt beleönthetem a wc-be, nem lesz baja a zománcnak? És mennyit lehet, félüveg, az egész esetleg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
26/F
Sósavat nem szabad WC-be, lefolyóba, piszoárba önteni.
Szétmarja a tömítéseket és sokkal nagyobb lesz a baj mint amit megoldott.
a csészéből elszoktuk távolítani a vizet,
ezt lehet wc pumpával is,vagy szivaccsal ,ronggyal,
ezután akár egy ecsettel is besósavazzuk a vízköves részeket ,
ez mehet tisztán is ,nem kell a sósavat higítani,
a végén az egészet leöblítjük vízzel
domestos - éjszakára locsold be a wc-t, aztán reggel dörgöld át a kefével
az egész flakon sósavat beleönteni hülyeség
Attól függ, mennyire vízköves. Láttam már olyan vécét is, amihez több liter kellett.
Szedd ki a vizet és öntsd bele az egész sósavat. 3 óra mindenképp kell neki, de a legegyszerűbb, ha egész éjszakára benne hagyod, csak szellőztess!
Csak a zománcos dolgokra nem szabad sósavat önteni. A WC pedig nem az,és a csövek sem. A szerelők is ezt öntenek bele,ha nagyon eldugul.
Ahogy előttem írták,merd ki a vizet,és öntsd bele az egész litert. Csukd le az ülőke fedelét,és legalább 3-4 óráig hagyd hatni.
A Domestos sem csodaszer,csak nagy a reklámja. Nekem nem vált be. Többet ér az ecet.
tudom későn válaszolok, de a következő ilyen kérdéshez jó lesz
nyugodtan bele lehet önteni
kimertem a vizet egy külön erre a célra vett felmosó fejjel és másfél liter sósavat öntöttem bele, fél óra nem kellett neki és hozta fel a fekete koszmót, ami már évek óta le volt rakódva, semmi más nem használt neki, még a véső-kalapács kombináció
és a gőzével se volt semmi baj, csak le kell csukni a wc fedelét, na meg persze a wc oldalára folyatva beleönteni, nehogy kicsapjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!