Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » WC-be sósav? Ha igen, mennyit?

WC-be sósav? Ha igen, mennyit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elég vízköves a wc már, főleg ott ahol a víz áll. Már öntöttem bele mindenféle vízkőoldót, pezsgőtablettás vízkőoldót, de nem nagyon akarja lemarni. Most viszont van itthon 1 liter sósav. Ha jól tudom 5-15% közti. Ezt beleönthetem a wc-be, nem lesz baja a zománcnak? És mennyit lehet, félüveg, az egész esetleg?

Előre is köszönöm a válaszokat!

26/F

2012. jún. 21. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egesz uveggel,de utana legalabb fel napig hagyd benne es csak utana huzzd le.
2012. jún. 21. 16:29
 2/9 eNerdzsy ***** válasza:
28%

Sósavat nem szabad WC-be, lefolyóba, piszoárba önteni.

Szétmarja a tömítéseket és sokkal nagyobb lesz a baj mint amit megoldott.

2012. jún. 21. 16:29
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

a csészéből elszoktuk távolítani a vizet,

ezt lehet wc pumpával is,vagy szivaccsal ,ronggyal,

ezután akár egy ecsettel is besósavazzuk a vízköves részeket ,

ez mehet tisztán is ,nem kell a sósavat higítani,

a végén az egészet leöblítjük vízzel

2012. jún. 21. 16:30
 4/9 anonim ***** válasza:
13%

domestos - éjszakára locsold be a wc-t, aztán reggel dörgöld át a kefével

az egész flakon sósavat beleönteni hülyeség

2012. jún. 21. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire vízköves. Láttam már olyan vécét is, amihez több liter kellett.

Szedd ki a vizet és öntsd bele az egész sósavat. 3 óra mindenképp kell neki, de a legegyszerűbb, ha egész éjszakára benne hagyod, csak szellőztess!

2012. jún. 21. 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csak a zománcos dolgokra nem szabad sósavat önteni. A WC pedig nem az,és a csövek sem. A szerelők is ezt öntenek bele,ha nagyon eldugul.

Ahogy előttem írták,merd ki a vizet,és öntsd bele az egész litert. Csukd le az ülőke fedelét,és legalább 3-4 óráig hagyd hatni.

A Domestos sem csodaszer,csak nagy a reklámja. Nekem nem vált be. Többet ér az ecet.

2012. jún. 21. 18:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, nekiesek gyorsan, még este akkor le tudom öblíteni. Mennek a zöld kezek!
2012. jún. 21. 18:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

tudom későn válaszolok, de a következő ilyen kérdéshez jó lesz

nyugodtan bele lehet önteni

kimertem a vizet egy külön erre a célra vett felmosó fejjel és másfél liter sósavat öntöttem bele, fél óra nem kellett neki és hozta fel a fekete koszmót, ami már évek óta le volt rakódva, semmi más nem használt neki, még a véső-kalapács kombináció

és a gőzével se volt semmi baj, csak le kell csukni a wc fedelét, na meg persze a wc oldalára folyatva beleönteni, nehogy kicsapjon

2012. jún. 22. 09:15
 9/9 anonim válasza:
11%
Wc tartalyba is beonthetem a sosavat?
2020. máj. 31. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!