Háztartási sósav nem marja szét a lefolyó PVC csövet ha beleöntöm?
Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 10:25
1/6 medve5 válasza:
Nem!Ha szétmarná,akkor nem tudnád müanyag flakonban tárolni.
2/6 A kérdező kommentje:
Ez nem teljesen így van,hiszen műanyag és műanyag között óriási különbségek vannak.Rengeteg műanyag edényt pl oldja a benzin,de van műanyag benzinkanna is :)
2012. máj. 30. 10:41
4/6 anonim válasza:
30%-os a sósav az bizony károsítja a PVC-t törékennyé teszi! Ne keverjük a polietilénnel mert olyan palackban van és ez nem mindegy!
6/6 anonim válasza:
Közben találtam egy pontosabb választ is:
50°C-on a hajlékony PVC könnyen sérül, 20°C-on 1 hét után keletkezik benne minimális kár. A rigid (nem hajlékony) PVC-re gyakorlatilag nincs hatással a háztartási sósav. A szennyvízcső rigid PVC-ből készült, legalábbis törni már láttam, de hajtogatni még nem láttam senkit szennyvízcsövet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!