Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen az élet Sopronban?...

Milyen az élet Sopronban? Környezet, iskolák, munka? Vannak cigányok?

Figyelt kérdés

A jászságból költöznénk oda, pici gyerekkel. Itt rengeteg a cigány a nagyobb városokban is(Szolnok, Jászberény) ,ebből kifolyólag az iskolák sem jók. Hosszabb távon itt nem tudom elképzelni az életünket.

Tisztaság, kedvesség, kirándulási lehetőség... ezek az elképzeléseink az életünkkel kapcsolatban.

2014. jan. 23. 13:58
1 2
 11/19 anonim válasza:
0%
Uristen ments az ilyen emberektol akik ennyire rasszistak mint az 1-5 valaszolok
2014. jan. 27. 22:44
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

Miért lennénk rasszisták??? Nem előítéletből és a bőrszínük miatt, hanem az elborzasztóan deviáns viselkedésük és iszonyatos mennyiségű negatív tapasztalat miatt utáljuk a cigányok túlnyomó többségét, aminek semmi köze sincs a rasszizmushoz, te paprikajancsi!

De ha te annyira imádod őket, költözz csak te is el szépen Szlovákiába, Kassa Luník IX lakótelepére, ott aztán élvezheted a társaságukat és az "eltérő kultúrájuk" minden elemét! Szerintem pár nap alatt ki is nyírnak, vagy belefulladsz a sok szemétbe, így legalább egy szellemi fogyatékossal kevesebb lesz a Földön.

Isten ments a cigányok emberi módon viselkedni nem tudó részétől (kb.97% -tól) és az őket védő szerencsétlen, agymosott idiótáktól, akiknek egyrészt fogalmuk sincs az életről, másrészt a "rasszista" szót hujjogatják, miközben azt se tudják, hogy ennek a szónak mi a valódi jelentése..Pont a cigányok a rasszisták, mert a magyarokon élősködnek, az eltartásukat pedig úgy "hálálják meg", hogy a nekik sosem ártó embereket szinte már terrorban tartják! Na ez az igazi, kőkemény rasszizmus, mégpedig a legjavából!

2014. jan. 27. 23:34
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

Mint említettem: nagyon is meg tudom érteni a kérdezőt, nagyon jó és a gyermekének tényleg a legjobbat akaró édesanyának tartom, hogy a maga és a kislánya biztonsága érdekében

nem akar a ezeknek az embereket rettegésben tartó, undorító kártevőknek a közelségében élni, és ezért olyan helyre kíván költözni, ahol legalább kevesebb ork van, egyelőre..

Erősen ajánlom mindenkinek a következő cikket, kiválóan leírja az igazságot, a realitást, és a hozzá kapcsolódó tanulságot is nagyon jól megfogalmazza:

[link]

Tessék ezen elgondolkodni.

2014. jan. 28. 00:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs,a nemek nem derülnek ki a kérdésből (anya vagy apa írta -e, a pici gyerek fiú -e vagy lány), de mindegy, a lényegen nem változtat:) Mindenképp jobb lesz a családnak, ha minél kevesebb primitív tetű közelében élnek! :)
2014. jan. 28. 00:45
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
KASSÁN A LUNÍK IX. LAKÓTELEPET FÖLSZÁMOLTÁK, A CIGÁNYOKAT (AKIK TÖBBSÉGÉBEN MAGYAROK, MINT EZ JELLEMZŐ A SZLOVÁKIAI CIGÁNYSÁGRA), ŐKET SZÉTSZÓRTAN ELKÖLTÖZTETTÉK EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÉ. SAJNOS EZ ITT MAGYARORSZÁGON, AHOL LÉNYEGESEN TÖBB CIGÁNY VAN, NEM LÁTOK TÚL EREDMÉNYES TÖREKVÉSEKET AZ INTEGRÁCIÓJUKRA. ELLENBEN SOK PÁRTNAK ÉRDEKE A CIGÁNYOK ÉS MAGYAROK KÖZTI ELDURVULT VISZONY FÖNNTARTÁSA, AMI MINDKÉT FÉLNEK ÁRT. A ROMÁK MEGÉRDEMLIK AZ EMBERHEZ MÉLTÓ BÁNÁSMÓDOT A MAGYAROKTÓL, A MAGYAROK IS MEGÉRDEMLIK, HOGY NYUGODTAN ÉLHESSENEK. A RASSZIZMUS ELMÉLYÍTI EZEKET A PROBLÉMÁKAT, A KÉT ,,NÉP" MÉGINKÁBB ELKÜLÖNÜL EGYMÁSTÓL. BOLDOG LENNÉK, HA MÉG AZ ÉN ÉLETEM SORÁN EGY BORSODI FALUBAN NEM KÉNE ATTÓL TARTANI, HOGY KIRABOLNAK A CIGÁNYOK, MERT NINCS MUNKÁJUK ÉS AZT SEM KÉNE VÉGIGNÉZNEM, AHOGY EGY CIGÁNY EMBERT MEGALÁZNAK, ISMERETLEN CIGÁNYOKAT MEGÖLNEK, CSAK AZÉRT, MERT CIGÁNYOK. DE SZERINTEM TÚL NAIV VAGYOK.
2014. jan. 28. 21:30
 16/19 anonim válasza:
0%
12/15 Az a helyzet , hogy a cigányok ténleg ilyenek , de a magyarok közül is vannak ilyenek , de most őszintén amikor a középkorban jöttek a romák akkor miért nem volt baj? A régi magyarok miért tudtak velük élni?
2014. febr. 9. 18:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A mai cigányok őseit saját őshazájukban, Indiában még a legeslegalsó kasztként sem tűrték meg, olyan mélyen megvetették és undorodtak tőlük - teljesen jogosan és érthetően. Így elűzték őket. Karavánokkal vándoroltak.

-Több országban is megtelepedtek, putrikban éltek a városokon kívül. Mélységes primitívségük miatt beilleszkedésre, integrációra abszolút alkalmatlanok voltak - és azok is egészen napjainkig. Űztek néhány kézműves tevékenységet - pl. teknőkészítés. Nagyobb vásárokon, piacokon engedélyezték nekik az árusítást, de igen-igen szigorúan felügyelték őket, nehogy ellopjanak mástól valamit - mert erre már akkor is nagyon hajlamosak voltak.

-A XX. században kezdték engedélyezni nekik, hogy a magyarokkal együtt élhessenek - integráció céljából. De egyáltalán nem változtak meg. Kulturált viselkedésre továbbra is teljesen képtelenek, primitív, ősbunkó magatartásukkal, bűnöző életmódjukkal teljesen megkeserítik a tisztességes emberek életét. Pedig a magyar nemzet milliárdokat ölt bele a felzárkóztatásukra. Abszolút semmi eredmény, iszonyatosan sok kidobott pénz. Akkor lenne eredménye és egyáltalán értelme, ha ők is integrálódni, beilleszkedni, kulturáltan viselkedni akarnának, és nem csak mi akarnánk ezt velük kapcsolatban.

De ez nekik eszük ágában sincs, pozitív változás eddig még csak nyomokban sem volt soha. Amúgy ha a szándék meglenne/meglett volna bennük, az integrálódás már évszázadokkal ezelőtt megtörtént volna. A jóindulatot pedig ők soha nem viszonozzák, hanem a lehető legpofátlanabb módon -a lehetséges végletekig mindig elmenve- visszaélnek vele. Szabályosan a magyar nemzeten élősködnek, minden vonatkozásban. És ez nem csak Magyarországon van így. Az egész világon, mindenütt súlyos problémát jelent a cigányság.

Tisztelet és megbecsülés a rendes cigányoknak,akikre nem ez a jellemző, amit itt leírtam - csak hát őket bizony nagyítóval kell keresni.

2014. febr. 10. 17:19
 18/19 anonim válasza:
100%
Senki sem születik rasszistának. A cigányokkal kapcsolatos előitéletet pedig TAPASZTALATNAK hívják. Egy éve költöztem keletről Sopronba, ugyanazért, amiért a kérdező is tervezi a költözést. Nem bántam meg, biztosnágos, tiszta, jobb életszinvonal, kedvesebb emberek. Megéri eljönni, csak alig van szabad ingatlan és albérlet, mert rengetegen akarnak ide jönni.
2014. márc. 12. 06:48
 19/19 anonim válasza:
Sopronban most hirtelen sok cigány lett
2023. szept. 20. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!