Szerintetek ennyi pénzből meglehet élni?
Tudom, rengeteg és annál is több ilyen kérdés van.. De engem mégis érdekel a mi esetünk..
Nos, én 18 párom 19.
Albérletbe szeretnénk költözni, és érdekelne hogy alsóhangon mennyi pénzre lenne szükség?
Párom keres havi 150.000
Én 50.000 (diák,magántanuló)
családi pótlék 14.000
családomtól támogatás. anyu:10.000, mama:20.000 ,keresztanyu:20.000
Ez 264.000
Albérletet párom anyukája fizetné. maradna a rezsi+kaja+szórakozás
Mennyire számoljam a rezsit, ill. kaját?!
Szerintetek belemerjünk vágni?
(biztosítás, párom:1.800.000 én:3.400.000)
de ez a későbbiekben lakás célra szeretnék felhasználni..
illetve még egy kérdés. Mamám az USA-ban él immáron 30 éve.. és lehetőségük lenne kimenni hozzá, vagy keresztanyámhoz.. szerintetek menjünk itthon külön, vagy próbáljuk meg ott?
Ettől függetlenül a kaját+rezsit leírnátok, ti mennyire saccoljátok?
Válaszokat előre is köszönöm!
E.
Hat pedig eleg kevesen vagyunk akiknek a segge ala tolnak egy albit, meg mamatol 10ezer, anyutol xezer.
Ha majd ok nem fogjak a kis kezeteket es nem szponzoralnak akkor mi lesz?
Akik 20 ezerbol elnek azoknak hol vannak a szuleik? Te barlangban elsz vagy mi? Az emberek hetrol-hetre elnek, nem hogy a gyerekeiket, de sajat magukat sem tudjak eltartani, sokan abbol tamogatjak a szuleiket es a csaladot hogy kulfoldon vallalnak munkat.
A magyar kozeposztaly lecsuszott, rengeteg vallalkozas ment tonkre amikor bejottek a multik, most mar nem eri meg kereskedelemmel meg szolgaltatassal foglalkozni, mert nem lehet versenyezni a kulfoldi nagyvallalatokkal. Korabban sokkal konyebb volt fent maradni, ma mar nem tehetik meg az emberek hogy a gyerek havi alberletet meg zsebpenzet fizessek, hozzateszem leginkabb azokbol lesz eletkepes, talpraesett felnott akit nem anyuci meg apuci tart el, hanem sajat maguk allnak talpra es keresik meg a lakhatas es egyeb kiadasok koltsegeit.
Sok 2-3 gyerekes családnak nincs ennyi jövedelme. Pedig nekik a lakbért és a rezsit is fizetni kell. Mégis megélnek, ha szűkösen is.
Ebből a pénzből legalább 150.000.- Ft-ot félre tehetnétek havonta, ha ésszerűen gazdálkodtok.
"Kozmetikumokra nekem itthon havi 25-30 ezer elmegy.. (nem azért, mert óckodom bármiféle olcsóbb, testápolóktól,tusfürdőktől de sajnos a bőröm miatt nem tehetem meg hogy 1000Ft-os tusfürdőt,testápolót használjak..) viszont a kaján tudok spórolni. leértékel áruk, 1 nap a lejárat előtt 50% meg hasonlók...:)"
Lehet, hogy ha nem lejárt szavatosságú szarokat zabálnál állandóan, akkor a bőröddel sem lenne semmi probléma, és nem kéne egy vagyont költened mindenféle kenőcsökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!