Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek ennyi pénzből...

Szerintetek ennyi pénzből meglehet élni?

Figyelt kérdés

Tudom, rengeteg és annál is több ilyen kérdés van.. De engem mégis érdekel a mi esetünk..

Nos, én 18 párom 19.

Albérletbe szeretnénk költözni, és érdekelne hogy alsóhangon mennyi pénzre lenne szükség?

Párom keres havi 150.000

Én 50.000 (diák,magántanuló)

családi pótlék 14.000

családomtól támogatás. anyu:10.000, mama:20.000 ,keresztanyu:20.000

Ez 264.000

Albérletet párom anyukája fizetné. maradna a rezsi+kaja+szórakozás

Mennyire számoljam a rezsit, ill. kaját?!

Szerintetek belemerjünk vágni?

(biztosítás, párom:1.800.000 én:3.400.000)

de ez a későbbiekben lakás célra szeretnék felhasználni..

illetve még egy kérdés. Mamám az USA-ban él immáron 30 éve.. és lehetőségük lenne kimenni hozzá, vagy keresztanyámhoz.. szerintetek menjünk itthon külön, vagy próbáljuk meg ott?

Ettől függetlenül a kaját+rezsit leírnátok, ti mennyire saccoljátok?

Válaszokat előre is köszönöm!

E.

2014. jan. 22. 21:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hat pedig eleg kevesen vagyunk akiknek a segge ala tolnak egy albit, meg mamatol 10ezer, anyutol xezer.

Ha majd ok nem fogjak a kis kezeteket es nem szponzoralnak akkor mi lesz?

2014. jan. 22. 23:47
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem fognak örökké segíteni, maximum 1 évig, elvégre fiatalok vagyunk, és örülök neki hogy ilyen gondoskodóak, pl nem hagyják hogy havi 20 ezer -ftból éljünk..Nem bántásból, de sok fiatal írja hogy 20 ezerből kell finanszíroznia a kaját.. hol vannak a szülei? Ja, és egyébként meg tanulok, és mellette dolgozom 16 éves korom óta, cigizni is akkor kezdtem mikor magamnak meg tudtam venni.. Elég sok más lehetőség is lenne, hogy nem kéne elmennünk.. pl. élhetnék anyámék nyakán 30 éves koromig nyilván nem zavarnának el.. amit adnak pénzt a rokonok eddig is adták.. mivel jól tanulok, és megmondták csak addig támogatnak amíg jók az eredmények, utána ez megszűnik.:) és élek ezzel a lehetőséggel...
2014. jan. 22. 23:55
 13/15 anonim ***** válasza:

Akik 20 ezerbol elnek azoknak hol vannak a szuleik? Te barlangban elsz vagy mi? Az emberek hetrol-hetre elnek, nem hogy a gyerekeiket, de sajat magukat sem tudjak eltartani, sokan abbol tamogatjak a szuleiket es a csaladot hogy kulfoldon vallalnak munkat.

A magyar kozeposztaly lecsuszott, rengeteg vallalkozas ment tonkre amikor bejottek a multik, most mar nem eri meg kereskedelemmel meg szolgaltatassal foglalkozni, mert nem lehet versenyezni a kulfoldi nagyvallalatokkal. Korabban sokkal konyebb volt fent maradni, ma mar nem tehetik meg az emberek hogy a gyerek havi alberletet meg zsebpenzet fizessek, hozzateszem leginkabb azokbol lesz eletkepes, talpraesett felnott akit nem anyuci meg apuci tart el, hanem sajat maguk allnak talpra es keresik meg a lakhatas es egyeb kiadasok koltsegeit.

2014. jan. 23. 01:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Sok 2-3 gyerekes családnak nincs ennyi jövedelme. Pedig nekik a lakbért és a rezsit is fizetni kell. Mégis megélnek, ha szűkösen is.

Ebből a pénzből legalább 150.000.- Ft-ot félre tehetnétek havonta, ha ésszerűen gazdálkodtok.

2014. jan. 23. 08:01
 15/15 anonim ***** válasza:

"Kozmetikumokra nekem itthon havi 25-30 ezer elmegy.. (nem azért, mert óckodom bármiféle olcsóbb, testápolóktól,tusfürdőktől de sajnos a bőröm miatt nem tehetem meg hogy 1000Ft-os tusfürdőt,testápolót használjak..) viszont a kaján tudok spórolni. leértékel áruk, 1 nap a lejárat előtt 50% meg hasonlók...:)"

Lehet, hogy ha nem lejárt szavatosságú szarokat zabálnál állandóan, akkor a bőröddel sem lenne semmi probléma, és nem kéne egy vagyont költened mindenféle kenőcsökre.

2014. jan. 23. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!