Mennyiért dolgoznak az ingatlanközvetítő irodák? Hány százalék a közvetítésidíj?
1-5 %.
Előre tisztázandó,
és szerződésbe foglalandó!
Az eladónak papíron sem lehet ingyenes az ingatlanos szolgáltatása, hiszen szerződésben egyeznek meg, hogy az
mennyibe fog kerülni. Különben sem lehetne ingyenes ez a szolgáltatás, hiszen ez a munkája, és ebből él az
ingatlanközvetítő...
Ha az ingatlanosnak nem kellene fizetni, miért olcsóbban tudná az eladó eladni a lakást? Pont, hogy
drágábban-pontosabban- több pénzért tudná eladni, több maradna a zsebében, ha nem lenne plusz költség az ingatlanossal, nem?
:-)
A vevőnek pedig az égadta világon semmi köze nincs ahhoz, hogy az eladó saját maga, vagy ingatlanos segítségével adta el
a lakását, pláne nem terheli őt az ingatlanos pluszköltsége... :-)
Az ingatlanközvetítő nem a vevőnek, hanem az eladónak dolgozik, az eladó bevételéből kér x db. százalékot, hát nehogy már
ha én akarok venni valamit, még én fizessek az eladónak-ingatlanosnak is, nem? :-)
Tehát, ha ingatlanos nélkül találnának egymásra, csak az eladó nyerne a dolgon, mert a vevőt nem terheli semmilyen plusz
költség (egyébként sem), szép is lenne, azért gondoljunk már bele...
Bocsánat, az megint más kérdés, ha nem kínálati, hanem keresleti piacról beszélünk.
Tehát ha én kérek fel egy ingatlanközvetítőt, hogy keressen nekem házat, akkor természetesen nekem, mint vevőnek kell fizetnem neki, mert most nem eladnia kellet, hanem keresnie. De itt is csak én fizetek neki, az eladónak már nem kell... Gondoljunk bele, hogy beállít valaki egy ingatlanközvetítővel, hogy meg akarják venni a házamat és mellesleg közlik velem, hogy ja még fizessek is érte... :-)...
"1-5 %.
Előre tisztázandó,
és szerződésbe foglalandó!"
Csak egy db 1%-ért dolgozó ingatlanost mutassatok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!