Ismert tettes esetén fizet a lakásbiztosítás?
Gondolkozunk biztonsági kamera felszerelésén, de fórumokon olvastam olyat hogy ha a felvétel alapján beazonosítható a tettes akkor nem fizet a biztosító hanem nekem kell polgári peres eljárásban behajtanom az ellopott értékeket. Ez igaz?
Hivatalos információt nem találtam sehol.
Teljesen igaz!!
Mi egyébként úgy jártunk, hogy kirabolták a cégünk irodáját. A biztosító fizetett, mert nem lett meg a tettes. Aztán (mivel különleges módszere volt a bandának) hónapokkal később meglettek a tettesek. De a biztosító nem kérte vissza a pénzt természetesen. (amúgy az ellopott cuccok sem lettek meg, eladták őket).
De ha a rendőrségi jegyzőkönyv lezárása előtt ismertté válik a tettes, akkor a biztosító nem fizet.
A biztosítónak fizetnie kell.
Pontosan le vannak írva a feltételekben, hogy a biztosítónak mikor van lehetősége mentesülésre, illetve hogy mik a kizárások.
Ezzel foglalkozom...
A jobb biztosítók között ilyet nem találsz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!