Fizetni vagy nem fizetni a mamámnak albérlet jogcímén? (lent) A történet röviden: Van egy lakásom 1/2 tulajdoni hányaddal a másik fele a testvéremé a nagyanyámtól kaptuk a haszonélvezetével terhelt.6.3 millióért vette.
Figyelt kérdés
A párommal johiszeműen költöztünk be 3 évvel ez előtt. Felújítottuk mert eszméletlen lepukkant volt. Amennyit ráköltöttünk azt lelekhatjuk ez volt a szóbeli megállapodás a haszonélvezővel. Kb 1 milliót költöttünk rá (számlánk 400 ezerről van)idő és energia rengeteg van ebbe lakásban azt nem is forintosítottam. A haszonélvező most 720 ezer ft követel rajtunk albérleti díj címen.(tudom h 5 évre visszamenőleg megteheti de hogyan bizonyítja hogy mi ott laktunk ha erről nincs hivatalos papír?)Mi lenne a megoldás?2013. dec. 12. 18:52
2/4 anonim válasza:
Nem vagyok ügyvéd, de ha jól tudom Nem hiszem hogy albérleti díjat követelhetne tőletek visszamenőleg, ha nincs róla papír. Viszont azt mondhajta hogy költözzetek ki, hiába a tiéd a lakás fele, mert neki haszonélvezeti joga van rajta és joga van megtiltani azt hogy rajta kívül bárki is ott lakjon.
3/4 anonim válasza:
szerintem térjetek észhez ti is és ő is és üljetek le találni egy méltányos megoldást amit mindenki helyénvalónak érez. Egy család vagytok.
Elvileg, ha ő adta a lakást nektek és szüksége van pénzre és ezt megtehetitek, akkor akár adhatnátok is neki. De ezt valahogy emberileg kéne rendezni. Nem ilyen kinek mihez van joga alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!