Milyen újépitésü házban lakni?
szerintem au új sokkal-sokkal jobb:) hátránya, hogy sokkal drágább!
mi most egy 83as építésű családi ház felső szintjén vagyunk (25 éves), és nem bírták a villamossági vezetékek a mikrót, a hűtőt, a mosógépet, a porszívót, meg a számítógépet egyszerre, és ooooolyan füst lett seperc alatt!
teljesen új vezetékeket kellett csinálni, mert a régieket úgy csinálták meg, hogy csak falbontással lehetett volna cserélni..
beázunk, a nyílászárók sem a legjobbak,a szigetelés is lehetne jobb, konvektorok vannak (csúnya barnák, és nagyon sok helyet elvesznek a szobákból)
de most, hogy így belegondolok, lehet nem is drágább az új. a régin ugye ki kell cserélni a nyílászárókat, ha beázik, meg kell csináltatni a tetőt. gondolom a fürdőt is fel kell újítani, a konyhát, festeni kéne, villamos-vezetéketet át kell vizsgálni, lehet átalakítani is akartok, mert nem tetszik a beosztása..
én biztos újat vennék, ha lenne rá pénzem :D
Természetesen az új építésűben jobb lakni, de csak akkor, ha tudod mit raktak bele! Legjobb akkor, ha magadnak építed, vagy építteted! Az új építésű ház a mai kor követelményeinek készült.
A 30 éves jó állapotú szerintem csak akkor jó, ha közben átesett néhány éve egy felújításon (ablakok cseréje hőszigeteltre, vízvezeték/fűtés felújítás, villamos berendezések felújítása). 30 éve még teljesen más technológiával építkeztek, ezek nagy része már elavult.
Mindenesetre érhetnek meglepetések mindenhol!
A saját építésűben van a legkisebb esély a csalódásra!
ezeknek az újépítésű házaknak általában rengeteg hibájuk van (bocs hogy így kezdem, de ez az igazság, legalábbis eddig 2 újépítésűben laktam és mindkettőben előfordultak bizonyos problémák)
a mennyezet repedezik, a fuga leválik, a vakolat szintúgy, a beépített ajtók minősége hagy némi kívánni valót maga után stb... jó elismerem, hogy ezt kivitelező és márka is válogatja, de nagy átlagban ez a helyzet
a fal repedezés azért szokványos jelenség, mert nem várnak az építkezésen, hogy kissé "összeálljanak" a falak, hanem egyből húzzák rá a következő szintet
én ha tehetném eladnám ezt a szart (pedig csak 2 éves lakás) és beköltöznék valami rendes lakásba
úgy kellene csinálnotok, hogy felkerestek egy 1-2 éve épült házat, megkérdezitek a lakókat van-e valami probléma, a garanciális hibák ilyenkor már eléggé kiforrnak és ahol a legkevesebb hiba merül fel oda érdemes költözni
ráadásul ezek a lakások már nem is kerülnek annyiba, mint ha vadi újan vennéd meg
Én meg a 3.
Ezek a mai "építőipari" cégek egymás szemét kilopnák, ha tehetnék! Ezért épül az a sok mocsok!
A saját építésű új ház a tuti nyerő, de folyamatosan felügyelni kell az építést!
Fusiban szoktam dolgozni lakóparkokban 7végeken, de amit látok, az katasztrófa. Tervezési és kivitelezési hiba hegyek. Sok, eböl csak évek múlva jön ki, ami a hőhídnak köszönhető. Penészesedés, repedezés, beázás.
Tanuja voltam egy kivitelező és egy tervező párbeszédének, amikor felmerült egy probléma.
"b@sszák meg, - a tulajok - vegyenek egy normális lakást máshol" (nagy nevetés)
Akinél füstölt a vezeték: Ha a vezetékek füstölnek, akkor ott komoly gondok vannak a biztosítékdoboznál. Ha egy kábel füstöl, akkor ott túláram van, amit a kis megszakítónak kellene védenie. Vszeg nagyobb bizti van benne, mint amit a kábel elbír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!