Miért nem melegszik a padló?
Figyelt kérdés
130cm2-es kertesházban élünk,kültéri,vegyestüzelésű kazánunk van,padlófűtéssel.Nos,tök jól begyújtok,ég,mint állat,több mint egy órán át folyamatosan ég,jó nagy lánggal,maga a kazán már tűz forró.De bent,a házban a padló egyáltalán nem meleg,max annyi,hogy nem jéghideg.És a benti cső is max langyos.Egy óra alatt azér' szerintem többnek kéne történnie.Nem vagyok egy tűzidomár,de itt szerintem valami nem stimmel.Ma másfél óráig égettem ezerrel a cuccost,nagyrészt fával,azt szintúgy semmi.Mi lehet a gond?Rossz a kazán,vagy a csövekkel van valami gubanc?2013. nov. 28. 18:28
1/6 anonim válasza:
Nézz körül nyitva vannak e a szelepek,volt e légtelenítve
és működik e a keringető szivattyú.
2/6 A kérdező kommentje:
Szelepek működnek,és a keringető szivattyú is
2013. nov. 28. 20:03
3/6 anonim válasza:
Türelmetlen vagy.
1 - 1,5 óra fűtés a padlófűtésnek bakfitty.
Tudnod kell, hogy a padlófűtés úgy működik, hogy a betonban tekergő csövek átmelegítik a betont és az melegíti a talpadat. Ez sok időbe telik. Általánosságban min 5-6 óra kell, hogy a padló értékelhetően el kezdjen fűteni. Tehát vagy tovább kell fűtened (és nem ezerrel, mert a padlófűtés előremenője nem szereti a 40 foknál többet), vagy be kell illesztened egy puffertartályt, amit szépen felfűtesz sok fokra és majd arról szépen elkaristol a padló.
4/6 anonim válasza:
Nekem is ez a problémám. Nem nagyon melegszik a padló padlófűtéssel. Vegyes tüzelésű kazánnál langyos, de ha a gáz megy, akkor jéghideg, fázik a lábam, papucsot kell felvennem, és eközben a radiátorok tűzforróak! Szerintem ma vagy holnap beszélek egy szakemberrel, megírom majd, hogy mit mondott. És itt nem 1-2 órás fűtésről beszélek, hanem egész naposról, pici gyerekekkel vagyok itthon.
5/6 anonim válasza:
mert a gázt a termosztát vezérli, a vegyest meg Te. Okos döntés szakembert hívni, neki biztos lesz épkézláb ötlete a megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!