Lakcím probléma. Mit tanácsoltok?
Nem tudom jó helyre írók, de remélem tudtok nekem segíteni.
Idén nyáron el kellet adnunk a házunkat, amiben a családommal laktam a hitel miatt hogy vég törleszteni tudjunk. Jelenleg albérletben élek a férjemmel és 3 gyermekünkkel. Ahova állandó lakcímre nem lehet bejelentkezni. Így létesítettünk egy település szintű bejelentést hogy felvegyék a nagyobbat oviba legalább.
Sem családunk sem ismerősünk nincs ahol állandó lakcímet létesíthetnénk, hogy a fölbérlőnk utána megadja az ideglenest. ÉS mivel település szinten vagyunk, igy ránk szállt a gyámügy hogy hajléktalanok vagyunk és ha nem lesz lakcimünk akkor elviszik a srácokat.
Van olyan szervezet vagy lehetőség ahova mind az 5-ünket bejelentenek állandó lakcímre?
Ott vannak a megoldási lehetőségek, sorrendben: vagy 1. dűlőre jutsz a tulajdonossal, vagy 2. kamuból (hamisítva) bejelentkezel ismerőshöz, vagy 3. bejelentkezel hajléktalannak (településre, de akkor nincs tartózkodási hely), vagy 4. költözöl. Ez 4 különféle megoldási lehetőség.
A lakóhely annak a lakásnak a címe, ahol a polgár él. Ha bejelentkezel valahová, ahol nem élsz, az azért közokirathamisítás, mert a valótlan adatot (nevezetesen azt, hogy hol élsz) hivatalos formanyomtatványon közlöd a hivatallal, és ez pontosan a közokirathamisítás definíciója. Ez akkor is így marad, ha utána egyébként tartózkodási helynek egy másik lakást is megadsz. Sajnos Magyarországon olyan sokan élnek ezzel a hamisítással, sőt, a hivatalok is erre buzdítanak, hogy nincs is benne a köztudatban, hogy ez hamisítás.
1. A tulajjal nem tudok dűlőre jutni!
2. A haverok barátok család rokon nem jöhet szoba! Nem segítenek!
3. Elköltözni nem fogok, most kezdték az évet az oviba nem rángatom őket ide-oda!
4. HAJLÉKTALANNAK VAGYOK BEJELENTKEZVE EZÉRT CSESZEGET A GYÁMÜGY HOGY NINCS IGAZOLHATÓ LAKHELYÜNK! AHOL ÁLLANDÓ LAKCÍMEN VANNAK A GYEREKEK!
Gyámügy miatt szerintem ne aggódj. Mondd el nekik mi a helyzet, akár menjenek ki. Ha látják, hogy a gyerekek rendezett körülmények között élnek akkor talán nem zaklatnak. Nem az a céljuk nekik, hogy elvegyék a gyereket!
Amúgy te most akkor egy szerződés nélküli albérletben élsz? Én inkább emiatt aggódnék a helyedben... Gyakorlatilag bármelyik pillanatban kirakhat a tulaj minden ok nélkül és ha volt kaució még azt is lenyulhatja hiszen gondolom akkor semmi papírt nem írtatok?
Emiatt szerintem sokkal több értelme lenne aggódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!