A penészes falaknak van szaga?
Tudom, kicsit hülyén hangzik a kérdés. Néhány hete költöztünk albérletbe, ahol volt egy beázás az egyik falon a fürdőszoba felől. A bérlő egy szót sem szólt róla, akkor vettük észre, amikor elkezdtük tologatni beköltözés után a bútorokat. Gondolom a beázás volt az oka, hogy a fürdő nemrég fel lett újítva. A fal száraznak tűnt és igen ronda a leázott tapéta azon a részen így elé toltunk egy szekrényt és kész. (azelőtt ágy volt ott)
Az utóbbi pár napban egyre erősebben érzek felőle valami büdöset. Amennyire betudtam mellé lesni, a sarokban biztosan van egy penész csík, de az lehet büdös?
A szüleimmel családi házban éltünk, ott is jelen volt néha, főleg a vasbeton koszorúknál, de azt egy kis Savo mindig megoldotta és semmi szaga nem volt a penésznek soha.
Elképzelhető, hogy még vizes a fal? Vagy szimplán csak a penésztől büdös? A napokban biztos találunk rá alkalmat, hogy elhúzzuk és megnézzük mi a szitu, de addig jól jönne némi útmutatás.
Mit lehet tenni, ha esetleg a fal még mindig vizes? Így hogy lehet kiirtani a penészt?
Nincs teljesen a falnak tolva a szekrény, van mögötte egy konnektor, amibe bevan dugva egy kislámpa, tehát nem is lehetne jobban odatolni. Ha vizes a fal, viszont az sem biztos, hogy jó ötlet azt a konnektort használni. Nagyon ki vagyok bukva, nem kifejezetten ismerős szag ez. Állott törölközőt, ruhát éreztem már, de ez valami sokkal szúrósabb.
Nyilván jól át volt ázva a fal, nem véletlen ázott le a tapéta, de reméltem, hogy nem vizes már... Tapintásra száraz és ugyanolyan hőmérsékletű, mint a többi. Ha nem oldja meg a Savo, akkor megoldja a tulaj, vagy költözünk. Én erre egy fillért sem fogok költeni, az biztos, pláne hogy abszolút elfelejtett szólni erről "a kis hibáról" és ha nem rendezzük át a szobát fel sem tűnik, csak szimatolnék honnan jön ez a büdös.
Köszönöm szépen a választ!
Panel, de pontosan sajnos nem tudom, hogy beton, vagy tégla "panelekből" van-e, mert pont a kettő között épült, vagy is tégla blokk házak és panelok között (már időben), a vakolat meg sehol nem hullik annyira, hogy megtudjam állapítani. Viszonylag könnyen sikerült lyukakat fúrnunk a falba, ebből gondolom, hogy tégla lehet, de passz.
Ez egy válaszfal a lakáson belül, tehát egészen biztos, hogy nem a szomszédtól jön. Egyen lakások, így tudom hogy a szomszéd mosogatója ugyan azon a falon van, de jóval arrébb, a fürdője pedig a másik falon. A harmadikon lakunk, szóval ilyen alulról vizesedős probléma sem lehet.
Csak arra tudok gondolni, hogy mivel vadi új a fürdő, ez azért lett megcsinálva, mert a régi már annyira jó volt, hogy eláztatta a falat... Azért ha az vasbetonból lenne, akkor előbb fojt volna le szerintem majdnem az elsőre, mint hogy átüssön a falon. (bár kitudja)
Nem, ez egy vidéki kisvárosban volt.
Viszont kiderült a probléma oka. Ugyan a fürdőt felújították az ázás miatt, viszont a zuhanytálca lefolyócsövét nem jól rakták össze. Két hónapnyi ott lakás után feljött az alsó szomszédunk és pirulva elmondta, hogy ne haragudjunk már, de amikor mi fent zuhanyzunk, nála csöpög a plafonból a víz (vasbeton födém, gondolhatják meddig ázott, hogy megtalálja a víz az útját).
Ez okozta a fal vizesedését, a büdöset és a rengeteg penészt.
Ezután a falat igyekeztünk kiszárítani és a penész is javult, a szag is, de végül elköltöztünk, mert egyéb problémánk is akadt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!