Szállítás után meddig nem lehet a hűtőt beüzemelni?
Ha eldöntöd (és csak akkor, ha eldöntöd) a hűtőt, a kompresszor aljában lévő kenőolaj elfolydogál mindenfelé, akár bele a csövekbe is pozíciófüggően. Ezért kell pár órát várni (minél hidegebb van, annál többet), hogy az olaj visszafolyjon a kompresszorba. A gáznak ehhez semmi köze, egy gáz nem ülepszik le, főleg ha az adott térben csak ő van, hanem szépen, ahogy általános iskolában fizikából tanulta itt mindenki, kitölti a rendelkezésére álló helyet. :P
Tehát ha állva szállítottad, nem fektetted el, nem döntötted meg mondjuk 45 foknál jobban, azonnal be lehet kapcsolni. Ha igen, várj 3..4..5 órát, az elég lesz.
Ha viszont hideg helyről vitted melegbe, érdemes szintén várni pár órát, hogy az elektromos részeken kicsapódó pára eltűnjön. Ez minden elektromos készülékre vonatkozik.
Én úgy tudom,hogy csak ha döntve van,akkor kell pár órát várni.
Az igazság az,hogy nem értem,miért?!
-Vágtam már szét nagyon sok kompresszort,láttam a belsejét,szinte lehetetlen,hogy a csövekbe fisszafolyjon az olaj,csak ha brutál fejre van állítva.
-A másik dolog,hogy a kompresszorolaj olyan híg szinte,mint a víz...szerintem percek alatt visszafolyik bárhonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!