Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk így albérletbe...

Hogyan tudnánk így albérletbe menni? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Komárom-Esztergom megyében(Kisbér,Tatabánya,Komárom,Oroszlány stb) mennyiért,milyen lakást tudnánk kivenni?egyenlőre 2 gyerekkel,tavasszal jön a 3dik.Milyen állások vannak ezekben a városokban?A páromnak pék-cukrász a végzettsége én gyesen vagyok.A lehető legolcsóbb lakás kéne,kb 1,5 vagy 2 szoba bőven elég,a lényeg,hogy olcsó legyen és legalább a bolt és az ovoda közel legyen.350 km-re lakunk Komárom-Esztergom megyétől,párom most lett munkanélküli,itt nincs munka ezért kéne költöznünk,de kauciora nem nagyon lenne pénzünk.rokonok meg nincsenek.a bátyámékhoz meg nem mehetünk(pedig a ház az én nevemen van,a bátyámnak meg haszon élvezeti joga van),mert amikor nem volt munkája legutóbb akkor is az volt,hogy csak el akarja tartatni magát,pedig ez nem volt igaz.folyton vitatkoztunk emiatt....

hol találhatna ezek a városok közül munkát?És hol találhatnánk így lakást?Mennyiért?Bármi érdekelne....tud esetleg valaki valamit?

előre is köszi,sorry a kisregényért :)

2009. nov. 17. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben, ha nem tudnék kiegyezni a bátyámmal, akkor simán eladnám a házat, bár így haszonélvezettel terhelten áron alul fog csak elmenni.

Ha jól ki akarsz vele tolni akkor egy neppernek add el, az majd tesz róla, hogy elköltözzön önként!

2009. nov. 17. 20:16
 2/8 anonim ***** válasza:
A ház eladásával ne kisérletezz,mert a bátyád beleegyezése nélkül nem lehet eladni.A haszonélvezeti jog erőseeb a tulajdoni jognál.
2009. nov. 17. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Az előttem író rosszul tudja! A haszonélvezet, és a tulajdon két dolog. A haszonélvezet igaz, hogy életfogytig szól, de közben a tulajdonos változhat, és a haszonélvezőnek nincs beleszólása!

Részlet a PTK-ból:

A haszonélvezet és a használat

157. § (1) Haszonélvezeti jogánál fogva a jogosult a más személy tulajdonában álló dolgot birtokában tarthatja, használhatja és hasznait szedheti.

(2) A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát csak annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvező e jogokkal nem él.

(3) A haszonélvezeti jog a dolog tulajdonosának személyében beállott változásra tekintet nélkül fennmarad.

(4) A haszonélvezeti jog korlátozott időre és legfeljebb a jogosult élete végéig állhat fenn.

Aki nem hiszi, járjon utána:

[link]

2009. nov. 17. 23:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát segíteni nem tudok. De a haszonélvezeti jog magasabb rendű a tulajdon jognál. Neked viszont jogod van az ingatlanba bejárni és neki pedig az ingatlan állagát normálisan fenntartani. Ez azt jelenti, hogy ha te elégedetlen vagy akkor jogod van őt felülbírálni, jogi úton és követelni, hogy tartsa renben a házat stb.... De eladni nem fogod így tudni az biztos.

Itt Pécsett ahol élek is nagyon nagy a munkanélküliség és a recesszió miatt ez még jó ideig így is lesz. A férjedenk viszont jó szakmája van. Szerintem neten próbáljatok állást keresni neki azon a környéken ahová mennétek. Küljetek önéletrajzokat pékségekbe, cukrászdákba stb.... Motivációs levéllel együtt.

A 1,5-2 szobás lakás öt személyre pedig bődületesen kicsi. Mi két felnőtt és egy 18 hós kislány alig férünk el a két szobás 52 négyzetméteres lakásunkban. És még egy harmadik babát is bevállaltatok. Nem egészséges ennyi embernek ilyen kis légtérben együtt élnie. Bár azt sem igazán értem, hogy ilyen körülmények között miért vállaltatok ennyi gyereket. Hozzátok képest mi király körülmények között élünk, és mégis csak egy gyerekünk van és lesz, mert nincs senkink, csak magunkra számíthatunk. És még egy gyerek is rengetegbe kerül nem ám három...... Persze tudom a sok támogatás meg a minden. De az el is megy egy ekkora családnak. Főleg ha senki sem kereső képes. Ne haragudj de felelőtlenség volt a 3. baba. Minden esetre sok boldogságot jó egészséget és sok sikert kívánok nektek.

2009. nov. 17. 23:28
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi szépen a válaszokat.

én el szeretném adni a házat,de a bátyám nem megy bele. :(egyébként utolsónak,nem a kedvezmények,támogatások miatt vállaltuk a 3 gyereket!Eddig volt munkája a páromnak,amikor kiderült,hogy várjuk a 3dikat akkor még meg volt a munkája is,előjele sem volt annak,hogy elvesziti a munkáját,de ez van,most keresgélünk.

és lenne olyan aki ugy venne házat,hogy másnak haszon élvezeti joga van rá?Mert én magam sem venném így meg.

és neppert hol lehet találni aki így megvenné?

2009. nov. 18. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Természetesen félreértettél. Nem azt mondtam, hogy azért vállaltok 3 gyerket mert a támogatásokat akarjátok felvenni utánuk, csak én úgy gondolom, hogy vagy egy vagy három. Mert kettőre nem jár annyi támogatás mint háromra. Tehát érdemes harmadikban is gondolkodni főleg azért hogy ne csak a kissebbség szaporodjon. Ti viszont a soraidból úgy ítélem meg, hogy már két gyerekkel sem álltatok olyan szuper anyagi és egzisztenciális helyzetben hogy nagyon kéne még harmadik csemete is. De ezt csak ti tudjátok. Ha lenne saját házatok amiben kényelmesen elfértek és azt fenn is tudjátok tartani magatokkal együtt, akkor nyilván számomra sem lett volna kérdés, hogy legyen e 3. baba. De így elég nagy bátorság volt bevállalni. Mert a munka az csak egy dolog. Én is laktam albérletben és mégsem szültem gyereket mert nem akartam kitenni őt az állandó bizonytalanságnak és költözéseknek. De nem ez a lényeg, hanem hogy minél előbb találjatok a párodnak munkát, és mellé egy olyan otthont ami minden szempontból megfelel. Ehhez kívánok sok sikert és amúgy pedig jó egészséget meg boldogságot az új kis élethez.

Nepperrel pedig szóba se álljatok! Legalábbis én nem tanácsolom. Ha találnátok is vevőt a házra csak jóval áron alul vennék meg, ami nektek sem lenne jó üzlet.

2009. nov. 18. 13:41
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi a választ!

reggel óta ezt a nepper dolgot már mi is elvetettük.

igazság szerint a páromnak is itt a háza,vagyis nem teljesen az övé,mert 3 testvérével együtt örökölte.most éppen ebben lakunk,de mint már írtam,erre nincs munka,körbe nézett már mindent.épp ezért kéne költöznünk.nem mondhatnám,hogy nagyon nehezen éltünk volna eddig,minden megvolt a gyerekeknek és nekünk is.felesleges dolgokra amugy sem szeret költeni egyikünk sem,csak 1×üen nem tudtunk különösebben félretenni.

2009. nov. 18. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor tehát most nem albérletben éltek. Ez így mindjárt más. Vszont írod, hogy három testvéré a ház. Nem lehetne megoldani, hogy a másik két testvér kifizetné a párodat? És abból esetleg valai saját lakásmegoldást találni egy másik városban? Vagy kiadni a házat amiben most laktok és igaz 3-om felé menne a bevétel, de az is lenne nektek egy kis plusz pénz. Jaj nem tudom. Olyan nehéz ez. És rokonok vagy barátok nem tudnak segíteni? Gomdolom babaruha mardt még az első két gyerkőcről. Meg játékok stb.... Csak ugye most nincs munkája sem a párodnak. Addig is minden juttatást harcoljatok ki a munkaügyi kp-ban és az önkormányzattól is kérhetnétek támogatást. Vagy esetleg a párod egyedül menne egy másik városba és ha már megalapozta egy kicsit a dolgokat ti utána mennétek csak fel? Hát nehéz ügy ez. Vagy önkormányzati lakást igényelni abban a városban ahol majd élnétek. Nincs most jobb ötletem. Meg mennem is kell levágom a kislányom körmöcskéit mert most nyugis.... Na szóval nagyon sok minden jót kívánok nektek!
2009. nov. 18. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!