Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon -nagyon eldugult a...

Nagyon -nagyon eldugult a konyhai lefolyó, és most megállt tudomány!?

Figyelt kérdés
Öntöttem bele ilyen lefolyó tisztító golyócskákat, vagy mi ez, de csak rosszabb lett, most már egyáltalán nem megy le a víz. De ha most erre ráöntök valami más szert szerintem rámrobban a ház. Mi legyen?
2013. nov. 11. 12:09
 1/10 anonim válasza:
78%
Szerezz egy sámlit, kuporodj rá és csavard szét alul az egész szifont (előbb tegyél alá vödröt) Tökéletesen ki fogod tudni tisztítani, de arra készülj fel, hogy nagyon undorító lesz.
2013. nov. 11. 12:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Ami nekem bevált az első módszerén kívül az az volt, hogy leöntöttem domestossal és hasonló erős tisztító-fertőtlenítószerekkel a lefolyót bőven, majd egy 5-10 liter vizet forraltam edényben és ezzel öblítettem le.

De nálunk ilyenkor még ment le rajta víz, igaz nem sok. Ez viszont általában kivitte a szennyeződéseket úgy, hogy utána hónapokig nem állt fenn a gond megint. Ez az albérletünkben volt, ahol hajlamos volt dugulásra a dolog.

A saját házunkban összesen egyszer dugult eddig el, akkor a férjem az első által írt módon szétszerelte, tényleg nagyon undorító volt. A gumikesztyű és a vödör elengedhetetlen.

2013. nov. 11. 12:31
 3/10 A kérdező kommentje:
De nem értem! Azért akartuk tisztítani, hogy ne olyan nehezen menjen le a víz. Erre beleszórjuk a golyókat, rá a vizet ahogy a használati utasításban volt, és semmi hatás, ugyanúgy lassan folyt le. Na nem baj, rászórtuk még egyszer, ugyanez, semmi hatás. Majd ma reggel engedem a vizet és már le se folyik! És rohadt büdös a golyók miatt, ezért sem merek ráönteni semmit, mert ez ilyen hiperszuper maró hatású kibebaxott veszélyes valami. A doboz szerint. Nekem nincs undorom ezt szétszedni, de hát ha nincs más! :(
2013. nov. 11. 13:27
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Én megpróbálnám leönteni vízzel azért...

Mondjuk ha elsőre nem hatott, akkor nem tömtem volna tele a golyókkal másodszorra is. Sajnos sok ilyen hiperszuper dolognál előfordul, hogy totálisan haszontalan, pénzkidobás.

2013. nov. 11. 13:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Leöntöttem forró vízzel de semmi, csak több lett benn a víz. :D
2013. nov. 11. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a wc pumpa vált be. A vegyszerekkel vigyázz, a vízszerelőnk szerint általában csak arra jók, hogy amikor majd ő szétszedi a szifont, szétmarja a kezét. Ha nagyon nem megy, akkor vízszerelő és csőgörény. Iszonyat cuccokat ki tud hozni. (Nálunk nem a szifonban volt dugulás, hanem valahol a konyha és a kinti bekötés között.)

Én a több liter forró vízzel azért vigyáznék, ha műanyag szifonod van.

2013. nov. 11. 13:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Pumpával sikerült! :)
2013. nov. 11. 14:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Örülök hogy sikerült és nem kell benne turkálni :D
2013. nov. 11. 14:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát még én! :D
2013. nov. 11. 14:44
 10/10 anonim ***** válasza:
A duguláselhárítók,akik az élelmiszeripari suli konyhájára járnak ki,mindig azt tanácsolják,hogy semmi hiper~szuper maszlag nem kell! Havonta egyszer 3~4 liter tényleg forró(80~90 fokos)vízbe puff bele egy negyed kiló Ultra port...és zutty bele a lefolyóba!
2013. nov. 11. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!