Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem melegszik fel az...

Miért nem melegszik fel az egyik radiátor (lapradiátor)? A teteje langyos, az alja hideg. Nem levegős, a szivattyút próbáltam mindegyik fokozatban (1,2,3)! Új a rendszer! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2013. nov. 1. 21:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy kihült!!Mit tegyek?Zárjak a többin?
2013. nov. 2. 16:20
 12/23 anonim ***** válasza:

Próbálj a többin egy kicsit zárni.

Ha nem lesz eredményes, akkor erősebb keringető szivattyút kell venni.

2013. nov. 2. 17:00
 13/23 anonim ***** válasza:
Vagy nagyobb kazánt! A közelebbi radiátorokon meg egy kicsit zárni kell a szelepeket.
2013. nov. 2. 17:12
 14/23 szokratesz ***** válasza:
Szerintem is a kazán lesz kicsi. Főleg ha most ebben a melegben nem képes eleget fűteni akkor télre nem sok jót várj. Alul méretezték.
2013. nov. 2. 17:56
 15/23 anonim ***** válasza:
A szivattyú teljesítménye kicsi. Másik szivattyú kell. Lehet, hogy a fokozat kapcsoló nem is működik, és a legalacsonyabb teljesítményen megy, hiába kapcsolod.
2013. nov. 2. 18:12
 16/23 anonim ***** válasza:
Egy jól méretezett szivattyúnak az összes radiátorszelep teljesen nyitott állásában is meg kell tudnia forgatni a rendszert.
2013. nov. 2. 18:13
 17/23 anonim ***** válasza:

"Új a rendszer!"

Ez az! Gondolom, beraktak egy "óccó" szivattyút(méretezés nélkül), hogy jó lesz ez!

2013. nov. 2. 18:53
 18/23 A kérdező kommentje:

A kazán nagy teljesítményű(Kb35 kw)a többin zártam kicsit így jó lett!A szivattyún 3 fokozat van.Mindegyik működik,de lehet,hogy az lesz kicsi.80 m2 a lakás.Mekkora szivattyú kellene?Igazából ezt úgy kaptam de nem volt használva.De 3x ekkora házba készült!

Kösönöm az infókat!Sokat segítettetek!! :-)

2013. nov. 2. 19:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Attól még lehet rossz a szivattyú. A 3-as fokozaton használd. De ez egyértelműen cirkulációs hiba. Nem tudja a rendszert megforgatni.

Gondolom és remélem a radiátor előtt vagy után/vagy a radiátorban/ nincs a csőben valamilyen rejtett szűkület, "dugulás".

2013. nov. 2. 19:31
 20/23 szokratesz ***** válasza:
80 m2-es lakáshoz 35 kw-os kazán???? Na ne. Jó fűtés szerelőd van. Nekem 200 m2-t egy 30 kw-os fűt röhögve (műanyag nyílás zárók, 30-as téglafal nincs szigetlés).
2013. nov. 3. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!