Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázcsövet le lehet szigetelni?...

Gázcsövet le lehet szigetelni? A házunkat 10 cm-es szigetelővel szigetelnénk, és a gázcső igy a szigetelés alá kerülne.

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 12:18
 1/5 anonim válasza:

Adjon az ISten!

az nemszabad!

ha leszigetelitek és meglátja egy ellenőr...több száz ezerre is megbüntethet...mert ha esetleg szivárgás van..végigmegy a hungarocellbe a gáz és akkor "körberobban" az egész ház...a gázcsövet, ki kell emelni..:)

Szebb Jövőt

2009. nov. 14. 12:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Kiemelni sem lehet "csak úgy", hiszen hozzányúl a már átvett rendszerhez. Elvileg újra kell terveztetni, és újra megvalósítani - hiszen a több éve még szabvány, ma már szabványellenes, tehát lehet, hogy ugyanazon a nyomvonalon nem is vihetnéd.

Azonban a kiemelést meg fogja csinálni bármelyik gázszerelő mindenféle engedély nélkül, és abból bajod sem lesz.

2009. nov. 14. 12:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,én is igy gondoltam,de nem akartam rögtön szakemberhez fordulni,de legalább biztos vagyok,ha szigetelünk,előtte még erre is kell idő,energia,pénz stb.
2009. nov. 14. 12:59
 4/5 anonim válasza:

Papíron nem szabad!

Én gázszerelő vagyok! Több helyen emeltem már ki gázcsövet, mert a megrendelő ragaszkodott a szabályok betartására! Amúgy teljesen felesleges! Annyi a lényeg, hogy nem szabad telibe ragasztózni és teljesen leszigetelni! A gázcső nyomvonalában csak a hálót húzzátok rá és néhány helyen szellőztessétek ki! Elég, ha fél méterenként fúrtok egy 6-os lukat! Nem látszik, de ha szivárgás van az bőven elég, hogy kilegyen szellőztetve!

2010. jan. 9. 16:56
 5/5 anonim válasza:

Ja és lemaradt, hogy kiváncsi leszek arra, hogy a gázműveknek mikor lesz arra emberük, hogy erre figyeljen!

A hétköznapi dolgozók, pedig belesz*rnak, hogy ki hol viszi!

2010. jan. 9. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!