Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tegyek, kormosodás ellen?

Mit tegyek, kormosodás ellen?

Figyelt kérdés

Egy viadrusz,34 kW-os fatüzeléses kazánról van szó.

Tavalyi száraz fával tüzelek(bükk,gyertyán és egy pár tölgyfa) .

Használok,(KONIX égésjavító-koromtalanító port.) is de az sem használ .A kémény szabvány szerint van csinálva és a huzata is elég jó. Minden nap ki kell takarítsam alaposan, mert 1 cm vastag korom rakodik le , így meg nagyon rontja a hatékonyságát a fűtésnek.

Ha lenne valakinek egy jó ötlete, megköszönném !

2009. nov. 11. 13:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy a kémény huzatával van gond.

Egy jól üzemelő vegyestüzelésű kazán majdnemhogy öntisztuló, kizárt, hogy naponta kelljen takarítani.

2009. nov. 11. 15:22
 2/13 anonim válasza:
Lehet, hogy nem tökéletes az égés? Kap elég levegőt a kazán?
2009. nov. 11. 22:15
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Én meg annyit fűznék hozza hogy, most ősszel meg tavasszal szokott ez a probléma lenni,mert ilyenkor ,csak egy tűzet rakok mert mert nincs többre szükség! Így szerintem meg kondenzáció történik, nem tud felmelegedni annyira, hogy elegessé a kormot.Persze ez csak az én véleményem .Télen amikor mindig van tűz benne akkor nincs annyi korom de ami van az meg egy olyan fel centis kéreg amit úgy tudok lepucolni hogy a piszkavassal lepattintom a felületről .De csak nem vagyok megelégedve .Az előző válaszoló azt írta hogy öntisztító, hat nagyon boldog lennek ha így lenne !
2009. nov. 12. 10:03
 4/13 anonim válasza:
Szia! Sok ismerőstől hallottam már hasonló problémát! "Csak" kormos belül a kazán vagy kátrányos massza is van rajta? Esetleg csersavas lé is folyik belőle? A "csak! korom esetben a Konixot ajánlja mindenki. Utóbbi eset előfordulhat attól, hogy túl nagy a kazánotok a ház fűtésrendszeréhez és az abban levő vízmennyiséghez képest ami miatt sokszor le van fojtva a kazán. Úgy tudom megoldható a probléma egy puffertartállyal de annak nem kevés a beruházási költsége sajnos. Sok infót találsz róla a neten de azért szerintem nem ártana kikérni szakember véleményét, mert írtad, hogy időszakos a dolog.
2009. nov. 12. 11:36
 5/13 A kérdező kommentje:

Sok igazságot mondtál, kátrányos is szokott lenni.

A kazán meg nagyobb mint kenne, sok víz van benne,

de használok konixot de sajnos az se oldja meg a problémámat! Mi az a puffertartály ? bocsi de én Erdélybe élek és nem hallatom meg ezt a szót, majd utánanézzek.Ha van módja hogy megoldjam a problémát, akkor nem érdekkel az ár mert szerintem megterül !

2009. nov. 12. 16:50
 6/13 anonim válasza:
Szia! A puffertartály lényege, hogy a benne levő vizet fűtöd a kazánnal és a ház fűtésrendszere a tartályból veszi ki a mindenkor szükséges meleg víz mennyiséget. Így nem kell állandóan lefojtani a kazánodat és kiküszöbölhető a kormosodás, kátrányosodás, sőt a kémény károsodása is. azt, hogy mekkora puffertartályra van szükséged, azt a kazán teljesítményéből fogod tudni majd kiszámolni pontosan. Általában 1-2 köbméteresről hallottam eddig aminek azért van helyigénye is... A pontos számítást is megtalálod ha rákeresel a puffertartályra! Amúgy igazad van, szerintem is megéri a befektetést még ha drága is...
2009. nov. 13. 10:09
 7/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet,sokat segítettel .

hely az van bőven a tartálynak és alig varom hogy megvegyem a tartályt és beszereltessem . Nagy bosszúság ez a folytonos korom pucolás.És abban is igazad van hogy a kéményt is megóvom mert azt is gyakran kellet pucoltassam a kéményseprővel.Pedig szabvány szerint csináltam azt is és eléggé magas .

2009. nov. 13. 11:20
 8/13 anonim válasza:

Örülök neki, hogy tudtam segíteni! Mi is most állunk tartályvásárlás előtt, hasonló problémával küzködünk...

Amúgy mióta ez téma nálunk nagyon sok ismerősnél kiderült már, hogy szintén ilyen gondjai vannak. Szerintem a fával is fogunk tudni spórolni ezzel a módszerrel, mert így amíg a tartályban levő víz felmelegszik addig nyugodtan lehet maxin járatni a kazánt nem csak lefojtva. Elvileg attól az égés tökéletes lesz és megszűnnek a problémáink...

Sok szerencsét kívánok hozzá Nektek is!

2009. nov. 13. 14:50
 9/13 A kérdező kommentje:

Tisztelt sorstársam!

Kérlek várj még egy kicsit a vásárlással ,mert van egy szerelő barátom , azt mondta hogy lehet venni egy szelepet vagy ilyesmit ami zárva tartja a rendszert addig ameddig fel nem melegszik 65 fokra .Holnap okosabb leszek és tudatom majd veled is mert utánanézzek a dolognak .

2009. nov. 13. 16:07
 10/13 anonim válasza:
Köszönöm szépen! Várok és várom a fejleményeket! :)
2009. nov. 16. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!