Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Na most akkor ez mérgező vagy...

Na most akkor ez mérgező vagy nem?

Figyelt kérdés

Van nekünk egy 275 ml-es glade by brise illatosítónk. Befújtuk vele az egész lakást de utána olvastam el a feliratot: Kellemes illatot hagyva a levegőben és a háztartási textíliákon, visszaadja azok frissességét.

Majd a figyelmeztetésben: A keletkezeő permetet nem szabad belélegezni.

Na akkor ez most mit jelent? Be lett ezzel fújva szinte az egész lakás, mert azt írta frissíti a levegőt, de a keletkező permet belélegzése mérgező.

Az illatosított levegő belégzése akkor mérgező vagy nem?

2013. okt. 13. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az illatosított levegő belégzése nem mérgező. Tehát ha befújsz vele mindenütt, nem fog megfulladni a család.

De magát a permetet közvetlenül nem tanácsos belélegezni. Vagyis ha mondjuk randira indulsz, de észrevetted, hogy kifogyott a kedvenc parfümöd, ezért közvetlen közelről arconfújod magadat a légfrissítővel, mondván, hogy "há' illatosít ez is, akkó' jó is lesz", akkor köhögni, prüszkölni, könnyezni fogsz. Ha pedig ezt huzamosabb ideig teszed, mérgezést kaphatsz.

Na, ez a különbség a kettő között.

2013. okt. 13. 18:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, akkor megnyugodtam! Megy a zöld pacsi!
2013. okt. 13. 18:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Látom írtál választ,akkor már megmaradsz .
2013. okt. 13. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!