Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » ~50ezres átalány gázszámlát...

~50ezres átalány gázszámlát csinál a kazánunk, mi a megoldás a problémára?

Figyelt kérdés

Szerintem nem normális hogy 2 évvel ezelött havi 51000 volt az ÁLTALÁNY számlánk, idén 41000, de még ez is k.va sok. Bárki akit megkérdeztem a legmagasabb számlája 20-30körül volt, ugy hogy nem általány, hanem csak télen fordult elö ilyen.

Láttam egy olyan kis szerkezetet ami kisebb mint egy hütöszekrény, elfér a fürdöszobában és befüti az egész házat és melegvizet is csinál, de nem raktározza. Valami kis csoda kütyü számomra. Mennyi egy olyan?

Illetve ha a bojlerünket nem is cserélnénk le, csak az ezeréve szar kazánunkat, valami jóra akkor az mennyibe kerülne kb?

A tüzhely mondjuk gázzal megy, de tényleg nem fütünk orrba szájba, van hogy fával, meg kályha is van.

2009. nov. 4. 14:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Akkor már meg is van a válasz a kérdésedre,ha a Te szobádban jó a hőmérséklet.Belülről is szigeteljetek.Az nem olyan drága,házilag is föl tudjátok rakni.Én is magam csináltam.

És azt a másik két falat is le kéne kívülről szigetelni,mert így csak félmunkát végeztetek,az,hogy ott csak a műterem van,akkor is fontos,mert annak a hőmérséklete is magasabb lesz,nem hűti úgy le a szomszédos helyiségeket.

Én a 80 nm-es faházamat,gázkovektorral fűtöm.De csak a középső lakóteret,ami 30 nm.Ebben van a nappali és a konyha-étkező.Így fizetek 10 ezer körül havonta,a fűtésszezonban.

Milyen műtermed van?

2009. nov. 8. 15:40
 12/14 A kérdező kommentje:
Apukámnak van aki grafikus.
2009. nov. 9. 09:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Értem.Azért kérdem a műtermet,mert nekem az üvegezett veranda szolgál műteremként-én festek-és a sok ablak miatt én pl.nem fűtöm,mert ugyis pocsékba menne.

Elképzelésem sincs ,hogy szigetelhetném úgy,hogy azért a fény rendesen bejöjjön.

Nálatok ,hogy van,fűtitek télen?És mivel?

Visszatérve az átalány 50/hó,az azt jelenti ,hogy nyári hónapokban is ennyibe kerül a gáz?

2009. nov. 9. 17:31
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen nyáron is ennyi...

Hát hogy hogy fütjük? 2 szintes, és van benne 4 vagy 5 radiator, ugyanazon a halozaton amit a haz többi resze is kap, plusz egy osztott kályha aminek az egyik fele az én szobámba lóg. De azt ritkan hasznaljuk.

2009. nov. 10. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!