Hogyan kell téglakályhát építeni?
Valóban inkább bízd ezt szakemberre. Kemencéről tudom, hogy lehet házilag, meg az egy kicsit más jellegű, de ilyennel NE kísérletezz, mert "életveszélyes játék" :S
ha megvan az anyag hozzá, akkor egy szakember körülbelül 30 ezer forinttól, persze mérettől függően összerakja neked.
Itt van!
www.ezermester.hu/articles/article.php?...888
Felesleges hozzá a szakember, én is magamnak építettem kandallót és már 2 telet kifűtöttem vele és nem fizettem ki érte másfél milliót a "szakembernek" csak a kandallóbetét került pénzbe a tégla a samot meg a kazáncső meg a csemperagasztó..
Itongból ne csináld mert nem jó semmire sem, szétrepedezik és nem adja le a hőt, szigetel.
Vagy baranyi kéménytéglából csináld és samotból vagy ha drága a samot akkor vegyél iylen téglalap viakolor követ ami fagyálló, ugyanúgy tartja a hőt és nem tőrik mint a samot!!
Viszont kandallóbetét mindenképp kellene vagy valami vas doboz ilyen 4-5 miliméter vastag vasból amit össze is csavarozhatsz és arra rakod rá az ajtót!!
Másképp nem fogod tudni összehozni a dolgot a füstcső bekötésével..
Én spec körbe ráheggesztettem a kandallóbetétre a füstcsövet és igy nem jön ki sehol egy gram szag sem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!