Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan kell téglakályhát építeni?

Hogyan kell téglakályhát építeni?

Figyelt kérdés
Téglakályhát szeretnék építeni,de nem kész kandallóbetéttel,hanem csak ajtót vennék hozzá és az egyéb dolgokat.Ha van itt valaki aki ért hozzá,vagy már csinált,tudna nekem segíteni?
2009. nov. 2. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Keress egy szakembert, házilag, szaktudás nélkül ne kísérletezz vele.
2009. nov. 2. 15:09
 2/6 anonim válasza:

Valóban inkább bízd ezt szakemberre. Kemencéről tudom, hogy lehet házilag, meg az egy kicsit más jellegű, de ilyennel NE kísérletezz, mert "életveszélyes játék" :S

ha megvan az anyag hozzá, akkor egy szakember körülbelül 30 ezer forinttól, persze mérettől függően összerakja neked.

2009. nov. 2. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
2009. nov. 2. 15:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Itt van!

www.ezermester.hu/articles/article.php?...888

2009. nov. 2. 16:59
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

Felesleges hozzá a szakember, én is magamnak építettem kandallót és már 2 telet kifűtöttem vele és nem fizettem ki érte másfél milliót a "szakembernek" csak a kandallóbetét került pénzbe a tégla a samot meg a kazáncső meg a csemperagasztó..

Itongból ne csináld mert nem jó semmire sem, szétrepedezik és nem adja le a hőt, szigetel.

Vagy baranyi kéménytéglából csináld és samotból vagy ha drága a samot akkor vegyél iylen téglalap viakolor követ ami fagyálló, ugyanúgy tartja a hőt és nem tőrik mint a samot!!

Viszont kandallóbetét mindenképp kellene vagy valami vas doboz ilyen 4-5 miliméter vastag vasból amit össze is csavarozhatsz és arra rakod rá az ajtót!!

Másképp nem fogod tudni összehozni a dolgot a füstcső bekötésével..

Én spec körbe ráheggesztettem a kandallóbetétre a füstcsövet és igy nem jön ki sehol egy gram szag sem!!!

2009. nov. 2. 17:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsónak: a kérdés direkt úgy szólt, hogy ne legyen benne kandallóbetét. Ha van benne, az már nem is téglakályha, hanem kandalló.
2009. nov. 2. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!