Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megvédeni...

Hogyan tudnám megvédeni értékeimet és szeretteimet?

Figyelt kérdés

Egy kisvárosban lakom, ahol rengeteg a cigány és a román vendégmunkás. Alap állapotban nekem nincs velük bajom, de ezekkel a tetvekkel igen. Átlagban heti 10-15 betörés történik. Hozzánk is jöttek már be az udvarba eltűnt ez-az.

A rendőrség tehetetlen, na meg inkább a normál népet csesztetik, hogy miért nincs égőkészlet az autóban...

A legújabb módszer, hogy altatógázt fújnak a lakásokba, így gond nélkül kirámolhatnak. NEM VICC.

Ötleteket kérek, hogyan védjem meg magunkat? Kutyák sajnos nem jöhetnek, kisbabák miatt, csak egy pici kuty van. Gondoltam áramot vezetek a kerítésbe /hátsó udvarba, senki nem jár arra, lakatlan szomszéd:-SS/

Vagy mit tehetek??

2009. okt. 30. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
én a helyedben biztos hogy 220 áramot vezetnék a keritésbe hogy agyonb@ssza őket minimum minél többet annál jobb, csak az a gond hogy még téged vonnal felelősségre hogy a saját kertedet /családodat megvéded ha kinyírsz egy két ilyen rossz csövest. egyébként ha mégis ezt választod, vigyázz a gyerekeid nehogy a közelébe mennyenek az áramnak
2009. okt. 30. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
2009. okt. 30. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy az előttem lévő linken történt eset után módositották a törvényt. Ezek szerint halált nem okozó /tehát 220 alatti/ árammal védheted a tulajdonodat. Ha ez igaz, ez már lehet visszatartó erő.
2009. okt. 30. 22:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
ha én lennék a törvény hozó biztos hogy megengedném hogy a saját területükön az emberek megvédjék magukat, ugy ahogy tudják.
2009. okt. 30. 22:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyagilag belefér, akkor esetleg rendőrségen jelző riasztó telepítése. Egyszer egy "hivatásos" betörő mondta a tévében, hogy ez az 1 ami őt meg tudja állítani, ha ki akar rámolni egy kecót.

A kapura rakjál ki figyelmeztető táblát házőrző jelenlétéről, talán 1-2 felderítőt már az is eltántoríthat.

2009. okt. 31. 00:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerelj fel a bejárathoz mozgásérzékelő reflektorokat, ha éjszaka valaki arra csámborog, felgyullad a reflektor... Ez elég ijesztő a betörőknek, mert nem tudnak a sötétben matatni!

Ez a mozgásérzékelő olyan, hogy beállíthatod a figyelés szögét, akár kettőt is feltehetsz és akkor bármiyen irányból jönnének, felkapcsolódik a lámpa!

Beállíthatod, mennyi idő múlva kapcsolódjon le!

Nekünk ilyen van felszerelve a családi házunkon kb. 15 éve, még akkor sem törtek be, mikor hetekig nem laktunk a házban (a környéken már sok házba betörtek).

Lehetne szirénával is "felturbózni", de elég gáz, ha egy kóbor kutya vagy macska miatt szirénázna a rendszered naponta... :-P

2009. okt. 31. 01:31
 7/8 anonim válasza:
áramot tényleg lehet mostmár a kerítésbe vezetni, de hatalmas hirdetőtáblára ki kell írni, olyan magasan kell lennie, hogy egy (olvasni nem tudó) gyermek ne érhessen hozzá, stb, stb... Ergo: a tisztességes ember MUNKÁVAL megkeresett vagyonát semmilyen körülmények között nem védheti meg, örüljön, ha ép bőrrel megússza!!!!! Sajnos ez ma Magyarország! és sajnos a törvényhozók nem ilyen oldalakat olvasgatnak!!!!
2009. okt. 31. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Riasztó szirénával, mozgásérzékelővel olyan helyiségekbe ahol éjszaka nem mászkáltok. Nomeg biztonsági kamerarendszer. Arra nem jó az altatógáz.

Amúgy bármit csinálhatsz nálunk három féle törvény van, egy ami az átlagemberre vonatkozik, egy ami a ciganyokra és egy ami a politikusokra.

2009. okt. 31. 19:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!