Használt lakás vásárlásra mennyi hitelt vehetünk fel?
én és a férjem is szakképzett minimálbérrel vagyunk bejelentve. tehát ezt tudjuk igazolni kb. 220ezer a kettőnk fizetése papíron.
1 millió önrész áll rendelkezésünkre, kinéztünk egy 6 millió ft-os házat, mennyi esély van rá hogy megkapjuk a kölcsönt a banktól?
nem is értem, kinek találták ki a hitelt ha nem annak akinek szüksége van rá?........... semmiféle megoldás nem létezik erre?
azt olvastam egyébként hogy 20% kell hogy legyen minimum az önrész, tehát 200ezer kell még az 1 millióhoz és megvan a 20%, habár a fizetésünk ugyanannyi marad ettől még..
Ekkora fizetéssel nem fog menni, szerintem. De be kell menni a bankba, minden eset egyedi.
"nem is értem, kinek találták ki a hitelt ha nem annak akinek szüksége van rá"
Pedig azoknak találják ki. De a hitel nem ajándék, a részmunkaidős minimálbéresnek is jól jönne, attól még nem neki van szüksége rá, mert csak adósságcsapdába verné magát.
Annak van rá szüksége, aki keres havi 200-300 nettót, és nem akar 4-5 évet várni, hogy kispóroljon belőle egy lakást, hanem inkább elmegy lakni most sajátba, és 6-7 évig fizetgeti.
Rokon vehetett volna fel nemrég 3 milliót használt lakásra, kb. 120-130ezres nettóval.
5 milliót szerintem nem kapnátok, de inkább kérdezzetek rá a bankban. A 6 milliós sem úgy működik hogy te 6 millióért veszed és akkor annak az x százalékát kérik önrésznek, hanem az értékbecslő megnézi a házat és annak veszik az x százalékát. A 20 vagy 25% (nem emlékszem pontosan melyik aktuális), csak a törvényileg meghatározott minimum a bank kérhet akár 30-40-et is vagy amennyit akar. Meg is teszik, ha kevésbé frekventált helyen van az ingatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!