Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen riasztót lenne érdemes...

Milyen riasztót lenne érdemes beszereltetni?

Figyelt kérdés

Családi házban élünk. Az utóbbi hetekben volt pár betörés a környéken, közvetlen szomszédban is. Én sokat vagyok itthon egyedül a gyerekekkel éjszakánként és mit szépítsek... be vagyok tojva. Voltam ma pár szaküzletben de csak bekötött rendszert tudtak ajánlani, amikre csillagászati árakat mondtak, illetve szimpla érzékelőket mutogattak, amik pl. ajtónyitást érzékelnek. Ez egy családi háznál szerintem kevés, ennél komolyabbat szeretnék.

Tudnátok segíteni? Mennyibe kerülne egy jó rendszer kiépítése, ami azért mégsem megy túl egy épeszű határon?

2013. aug. 22. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Mekkora az "épeszű" határ, amikor egy TV 100000 Ft?

Egy rendes központ +sziréna +akkuk +táp kb. 45-55 ezer nettónál kezdődik (néha akcióban olcsóbb), ehhez jön még helyiségenként egy-egy mozgásérzékelő (5000/db), és néhány nyitás érzékelő ha éjszakai bekapcsolást szeretnél csinálni! Még adjál hozzá némi munkadíjat és máris 100 ezer felett vagy!

Ezt még meg lehet fejelni pl. egy rádiós támadásjelzővel amit bárhová magaddal vihetsz.

Esetleg némi kültéri védelmet is lehet kiépíteni...

Persze a nagyobb távfelügyeleti cégek akár 100 (száz) Ft-ért is kiépítik a rendszert, csak általában 2 év hűségidőt kell aláírni, és az évek alatt busásan kifizeted a rendszert is!

2013. aug. 22. 16:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Egyelőre fogalmam sincs ezeknek a pontos működéséről sem. Azt tudom, hogy valami komplettebb dologra gondoltam, mint egy-két nyitás érzékelő. Gondolom az azt sem észleli, ha az ajtót nem nyitották, hanem betörték, bár tényleg nem tudom.

1-200 ezer forintot adnék rá, ha ettől tényleg biztonságban érezhetném magunkat. Ennyire még van keret, többre sajnos nincs.

Most született meg bennünk a döntés, hogy a saját kis vagyonunk érdekében szeretnénk valamilyen riasztó rendszert, viszont mint említettem, gyakorlatilag most kezdtem utána járni ennek. Nem tudom pl. létezik-e olyan, ami akkor is működtethető, ha mi otthon vagyunk? Nem riaszt-e be minden kis mozgásra? Ha a kutyáink mászkálnak, arra se riasszon be, stb.

Nem tudom mire kell figyelni választásnál, tehát még biztosan nézelődünk egy darabig, mielőtt veszünk valamit. Ha ebben tudnál kicsit segíteni te, vagy bárki más, azt nagyon megköszönném.

Beköttetni nem szeretném sehova, talán az már túl paranoiássá tenne. :)

2013. aug. 22. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi 200ezret fizettünk egy komlett, kétkörös rendszer kiépítéséért. Távollétkor be van riasztva az összes mozgásérzékelő és nyílászáró, éjszakára a nyílászárókon van nyitás- és üvegtörés-érzékelő. Nekünk távfelügyelet is be van kötve, ez havonta 3000 Ft. Mellesleg egy szimpla ajtónyitás-érzékelőnek távfelügyelet nélkül semmi értelmét nem látom. Ennyivel felakaszthatsz belülről az ajtó elé éjszakára kolompot, vagy hangos szélcsengőt, tutira mindenki felébred, ha kinyitják az ajtót.
2013. aug. 22. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
2 puli kutyánál jobb nem kell .Még az udvaron átrepülő madarakat is jelzi .Igénytelenek,függetlenek minden áramforrástól,időjárástól .
2013. aug. 22. 20:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Így épül fel egy rendszer (kattints az ikonokra, vagy a bal oldali feliratokra):

[link]

"Egyelőre fogalmam sincs ezeknek a pontos működéséről sem. Azt tudom, hogy valami komplettebb dologra gondoltam, mint egy-két nyitás érzékelő. Gondolom az azt sem észleli, ha az ajtót nem nyitották, hanem betörték, bár tényleg nem tudom."

Egy kis segítség, kattints a ház melletti ikonokra, vagy a bal oldali listára és bővebb leírást kapsz:

[link]

"1-200 ezer forintot adnék rá, ha ettől tényleg biztonságban érezhetném magunkat. Ennyire még van keret, többre sajnos nincs."

Ennyiért már megveri a gyereket, és kikérdezi a leckét!

:D

"Most született meg bennünk a döntés, hogy a saját kis vagyonunk érdekében szeretnénk valamilyen riasztó rendszert, viszont mint említettem, gyakorlatilag most kezdtem utána járni ennek. Nem tudom pl. létezik-e olyan, ami akkor is működtethető, ha mi otthon vagyunk?"

Igen létezik ilyen, egyszerű programozás kérdése az egész!

"Nem riaszt-e be minden kis mozgásra? Ha a kutyáink mászkálnak, arra se riasszon be, stb."

Erre találták ki a kisállatvédett érzékelőket!

"Nem tudom mire kell figyelni választásnál, tehát még biztosan nézelődünk egy darabig, mielőtt veszünk valamit. Ha ebben tudnál kicsit segíteni te, vagy bárki más, azt nagyon megköszönném."

Ha választasz egy szerelőt, akkor nyugodtam bízd rá a választást!

"Beköttetni nem szeretném sehova, talán az már túl paranoiássá tenne. :)"

Kétlem, viszont több előnye is van: Pl. áramszünet esetén is kapsz értesítést, és ha mondjuk távol vagytok otthonról, intézkedhetsz a hűtőláda mentéséről. Támadásjelzés vagy orvosi segélyhívás esetén igen hasznos tud lenni a kivonuló szolgálat!

2013. aug. 22. 21:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Na ebből látszik, hogy tényleg abszolút nem vagyok képben a lehetőségekkel. :D Nagyon köszönöm, amint lesz egy kis szabadidőm megnézem a linkelt oldalakat. :)

Valami busásabb összeget képzeltem el, ami a bekötést illeti, nem 3000 forintot havonta, ennyit azért megérne szerintem. Megbeszélem a férjemmel.

Az abszolút nem lenne baj, ha ennyiért a besurranót kapásból agyon is verné, azért lehet ráfizetnék még 50-et. :D

Terelőnk van kettő is, nem kell még kettő. Jeleznek ők is, de sokra megyek vele, ha egyedül vagyok otthon. Nem őrző védők. Abban bízom, hogy a riasztó azért riasztó hatással is lenne. Egy kutyát lefújnak, bántanak, nem is részletezem, de ha a riasztó megszólal, akkor arra a környéken pár ház felébred, felfigyel, pláne amilyen összetartás kezd már itt kialakulni, hogy végre elkapják a tettest. Már nem lennék egyedül, ha csak egy szomszéd kelne fel és nézne ki az ablakon, hogy tényleg gáz van-e.

2013. aug. 22. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!