Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes bioetanol átalakítót...

Érdemes bioetanol átalakítót beszereltetni?

Figyelt kérdés

Az egységára, ugye majdnem fele a benzinének

(ha jól tudom), de nem tesz kárt a motorban, illetve a fogyasztás nem nő jelentősen? Milyen sűrűn vannak Budapest és környékén olyan benzinkutak, ahol lehet bioetanolt tankolni?

2011. szept. 25. 21:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Egy liter 300-310 Forint környékén van, a fogyasztástöbblet meg 20-30%. A motorban nem tesz kárt, bár nem ilyen töménységű alkoholhoz lettek tervezve. Kutat elég sokat találni Budapesten, vagy 20-30 helyen lehet tankolni E85-öt.
2011. szept. 25. 23:22
 2/19 anonim ***** válasza:

attól függ hogy áll hozzá az autód!

Volt egy fószer akinek az autójában szétmarta a csöveket az alkohol!

A volt autós oktatómnak pedig a porlasztóját tette gallyra!

Az átalakító csak az elektronikát szabályozza,a mechanikus dolgokra nincs hatással és az alkohol nem a benzines motorokhoz lett kifejlesztve!

(nem akarok nagyképű,luxusman lenni) de én ilyen kotyvalékokat soha nem tankolnék a kocsiba! marad a benzin (ráadásul most elvileg a Fuel Save-től is kevesebbet fog enni az autó...)

2011. szept. 26. 00:10
 3/19 anonim ***** válasza:
Fuel save hatalmas nagy kamu egyszerű parasztvakítás hogy ugyanazt az üzemanyagot a Shellnél vedd meg drágábban.
2011. szept. 26. 09:32
 4/19 anonim ***** válasza:

már nem írom le a véleményemet a csőszétmarásról, a 20-30% többletfogyasztásról(ami valójában kb 10-15%), meg a porlasztó-tönkretételről. olvass vissza az etanolos kérdésekre megleled a választ.

Egy etanollal járó.

2011. szept. 26. 10:50
 5/19 anonim ***** válasza:

A nagyköbcentis benzinesek gond nélkül üzemelnek vele - hosszú távon is.

A kisebbeknél megoldás az is ha fele-fele arányban tankolod benzinnel vegyítve.

Számold ki mennyit autózol,mennyit tankolsz és kiderül,hogy a literenkénti kb. 50 forintnyi spórolás számodra mikortól gazdaságos hiszen az átalakító és beszereltetése is plusz költség.

2011. szept. 26. 11:08
 6/19 anonim ***** válasza:
Sajnos amióta rátették az adót az E85-re,értelmetlenné vált a legtöbb autóban a használata,mivel kicsit többet fogyaszt,ha átszámolod,nem jössz ki jobban.Én azt olvastam,hogy létezik egy felső kenő folyadék,ami azért szükséges,mert hidegindításnál a nagy mennyiségű etanol lemossa a hengerfalról az olaj nagy részét,tehát kicsit kopik a motor.Az ideális megoldás a benzin helyett a gáz lenne,de annak sajnos elég magas a beszerelési költsége.
2011. szept. 26. 11:47
 7/19 anonim ***** válasza:

Ejj de jó, hogy a nagyköbcentiseknél gond nélkül megy... Akkor annak a 2.5 Literesnek a kur.va anyját amelyik hetek óta zaklat.

EZEK AZ AUTÓK BENZINHEZ, NEM ETANOLHOZ LETTEK TERVEZVE. MIKOR FOGJÁK MÁR FEL A BARMOK? MIUTÁN MÉG 10X JÖNNEK VISSZA? HOGY CSAK NEM JÓ AZ AUTÓ?

2011. szept. 26. 20:14
 8/19 anonim ***** válasza:

„EZEK AZ AUTÓK BENZINHEZ, NEM ETANOLHOZ LETTEK TERVEZVE. MIKOR FOGJÁK MÁR FEL A BARMOK?”

Az elejétől kezdve arról van szó.

2011. szept. 26. 23:07
 9/19 anonim ***** válasza:

„már nem írom le a véleményemet a csőszétmarásról, a 20-30% többletfogyasztásról(ami valójában kb 10-15%)”

Én meg nem írom le hogy kinek mennyi, mert neked 10-15, másnak meg több vagy kevesebb.

2011. szept. 26. 23:09
 10/19 anonim ***** válasza:

"Ejj de jó, hogy a nagyköbcentiseknél gond nélkül megy... Akkor annak a 2.5 Literesnek a kur.va anyját amelyik hetek óta zaklat. "

Ahogy érzed,felőlem el is viheted egy fordulóra.

Viszont a "nagy" mint olyan,tisztázandó. 2.5 ??

Valószínűnek tartom,hogy akinek 5 centis farka van az a tízet már nagynak látja.

DE.

Egy 2.5 literes motor nem nagy...

Momentán 5.2-es Cherokeeban púposkodom (ami gond nélkül megy etanollal),ez már nagynak számít.

Volt már 5.7-es Corvettem, 6.5-es Yukonom,7.5-es Lincolnom sőt 8.2-es Viperem is.

EZEK már nagy motoros autók.

Szerintem.

2011. szept. 27. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!