Érdemes bioetanol átalakítót beszereltetni?
Az egységára, ugye majdnem fele a benzinének
(ha jól tudom), de nem tesz kárt a motorban, illetve a fogyasztás nem nő jelentősen? Milyen sűrűn vannak Budapest és környékén olyan benzinkutak, ahol lehet bioetanolt tankolni?
attól függ hogy áll hozzá az autód!
Volt egy fószer akinek az autójában szétmarta a csöveket az alkohol!
A volt autós oktatómnak pedig a porlasztóját tette gallyra!
Az átalakító csak az elektronikát szabályozza,a mechanikus dolgokra nincs hatással és az alkohol nem a benzines motorokhoz lett kifejlesztve!
(nem akarok nagyképű,luxusman lenni) de én ilyen kotyvalékokat soha nem tankolnék a kocsiba! marad a benzin (ráadásul most elvileg a Fuel Save-től is kevesebbet fog enni az autó...)
már nem írom le a véleményemet a csőszétmarásról, a 20-30% többletfogyasztásról(ami valójában kb 10-15%), meg a porlasztó-tönkretételről. olvass vissza az etanolos kérdésekre megleled a választ.
Egy etanollal járó.
A nagyköbcentis benzinesek gond nélkül üzemelnek vele - hosszú távon is.
A kisebbeknél megoldás az is ha fele-fele arányban tankolod benzinnel vegyítve.
Számold ki mennyit autózol,mennyit tankolsz és kiderül,hogy a literenkénti kb. 50 forintnyi spórolás számodra mikortól gazdaságos hiszen az átalakító és beszereltetése is plusz költség.
Ejj de jó, hogy a nagyköbcentiseknél gond nélkül megy... Akkor annak a 2.5 Literesnek a kur.va anyját amelyik hetek óta zaklat.
EZEK AZ AUTÓK BENZINHEZ, NEM ETANOLHOZ LETTEK TERVEZVE. MIKOR FOGJÁK MÁR FEL A BARMOK? MIUTÁN MÉG 10X JÖNNEK VISSZA? HOGY CSAK NEM JÓ AZ AUTÓ?
„EZEK AZ AUTÓK BENZINHEZ, NEM ETANOLHOZ LETTEK TERVEZVE. MIKOR FOGJÁK MÁR FEL A BARMOK?”
Az elejétől kezdve arról van szó.
„már nem írom le a véleményemet a csőszétmarásról, a 20-30% többletfogyasztásról(ami valójában kb 10-15%)”
Én meg nem írom le hogy kinek mennyi, mert neked 10-15, másnak meg több vagy kevesebb.
"Ejj de jó, hogy a nagyköbcentiseknél gond nélkül megy... Akkor annak a 2.5 Literesnek a kur.va anyját amelyik hetek óta zaklat. "
Ahogy érzed,felőlem el is viheted egy fordulóra.
Viszont a "nagy" mint olyan,tisztázandó. 2.5 ??
Valószínűnek tartom,hogy akinek 5 centis farka van az a tízet már nagynak látja.
DE.
Egy 2.5 literes motor nem nagy...
Momentán 5.2-es Cherokeeban púposkodom (ami gond nélkül megy etanollal),ez már nagynak számít.
Volt már 5.7-es Corvettem, 6.5-es Yukonom,7.5-es Lincolnom sőt 8.2-es Viperem is.
EZEK már nagy motoros autók.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!