Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes bioetanol átalakítót...

Érdemes bioetanol átalakítót beszereltetni?

Figyelt kérdés

Az egységára, ugye majdnem fele a benzinének

(ha jól tudom), de nem tesz kárt a motorban, illetve a fogyasztás nem nő jelentősen? Milyen sűrűn vannak Budapest és környékén olyan benzinkutak, ahol lehet bioetanolt tankolni?

2011. szept. 25. 21:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Megint az ír nagybetűvel, aki ki sem próbálta az etanolt. Igen tesò én a "BAROM" etanollal járok, van vele tapasztalatom, mert miòta a kutakon lehet tankolni, etanollal járok. irogass csak tovâbbra is baromsàgokat, viszont innentől azt is kétlem, hogy egyàltalán jogosítvánnyal rendelkezel, nemhogy autòval. az etilről kicsit többet kellene tudni, akkor lehet dumàlni.

(egy megjegyzés: a 4-5 liter fölötti motorok jó, hogy megeszik átalakítò nélkül tisztàn, mivel ott eleve nagyobb mennyiségű üzemanyag kell a motor működtetéséhez, így arányaiban elenyészò a többlet, ami az etanolos működéshez kell.)

egy etanollal járò

2011. szept. 27. 09:03
 12/19 anonim ***** válasza:

„így arányaiban elenyészò a többlet, ami az etanolos működéshez kell”

Nem értem az összefüggést.

2011. szept. 27. 22:05
 13/19 anonim ***** válasza:
44%

Milyen arányaiban elenyésző többlet? Tanulni kellene egy kis gépszerktant mielőtt fas.zságokat beszélsz. Egy kilogramm benzinhez 14,7 kg levegő szükséges, 1kg etanolhoz 8 kg. Aztán lehet gondolkozni, hogy mennyi is az annyi...

Igen nem próbáltam ki az etanolt! És tudod, hogy miért? Mert a buta a sajátján, az okos a más kárán tanul!!!

Kétnaponta szenvedek etanol-átalakítós autókkal, mert a gazdája spórolni akart és nem jött össze...sőt...

Sírnak-rínak, hogy ez meg emez a baja, de ragaszkodnak hozzá. Mert olcsó. Azt a pénzt meg nem számolják amit nálam hagynak.

Aki pedig azt írta, hogy a 2,5 l az nem nagy. Valóban nem nagy, de minden viszonyítás kérdése. Eddig az a legnagyobb amivel etanol ügyben nyűglődtem.

Az autók igen jelentős többségét NEM ETANOLHOZ TERVEZTÉK!!!

2011. szept. 30. 20:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

„Tanulni kellene egy kis gépszerktant mielőtt fas.zságokat beszélsz. Egy kilogramm benzinhez 14,7 kg levegő szükséges, 1kg etanolhoz 8 kg.”

Inkább 9 kg, és inkább kémia, mint gépszerkezettan.

2011. szept. 30. 22:16
 15/19 anonim ***** válasza:

Summáznám az eddigieket.

NEM érdemes beszereltetni mert az autószerelők véleménye szerint a (relatív) kis motorok bajlódnak az alkoholtól.

A nagyob köbcentisek meg vígan isszák átalakító nélkül is.

Szkeptikusoknak meg a felesben kevert fröccs ajánlott.

Ennyi.

-_-

2011. okt. 1. 09:21
 16/19 anonim ***** válasza:
Én anno gépszerktanból tanultam amikor az alternatív hajtóanyagokat vettük. Az pedig, hogy 8, 9, 14,7, vagy 15,1 az pedig a különböző terülteteken a különböző mért értékeknek tudható be.
2011. okt. 2. 19:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Na meg ugye az sem mindegy hogy a sztoichiometrikus arányról van szó, vagy valami másról...
2011. okt. 3. 10:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Pontosan. :)
2011. okt. 5. 21:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Na ugye hogy ugye? :)
2011. okt. 6. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!