Ti mennyit költötök egy hónap alatt két főre kajára?
35 eFt a konyhapénzre van elkülönítve.Minden nap főzünk.
Egy héten 1 esetleg 2 alkalommal van húsétel.Gyümölcs minden nap.Akcióknál nagybevásárlás (60-100 l tej,50 kg cukor ,liszt,4-5 tasak száraztészta)
Viszont nem vagyunk lusták elmenni a távolabbi boltig,ha ott olcsóbb.
Köszönöm az eddigi válaszokat. És ha nem húsételt főzöl akkor mint tudsz minden nap, hogy változatos is legyen?
Naki kb hány ezer Ft a bevásárlás?
Ősszel befőzünk 10-12 üveg lecsót,fagyasztóba vágott babot,szemes babot,gyalult tököt,mindent ami elfér és fagyasztható teszünk.
Télen ,mikor drágaság van,nincs idő konyhai pepecselésre elő egy üveg lecsó,rizs,tarhonya.Krumpliból sokféle étel készíthető.Heti 1 alkalommal tésztaféle is készül.Kifőtt tészta,ízesgombóc,túrógombóc.
Korán elküldtem.Aztán még van a káposzta,karaláb,amikor már nem túl drága,nyáron a tökfélék.Főzelékek,rakott-sültek stb
Mint írtam havi 35 ezer a konyhapénz ,és ebből ki kell jönni és punktum.Néha egy vendégvárás ,ünnep miatt túlléphetjük.
Kb. 60 ezer, plusz a páromnak van havi párezer ft ételtámogatás.
Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvat (tényleg nagyon sokat, a lenmagtól a kesudióig elég intenzíven használjuk), tojást veszünk, cukor helyett xillit és méz, zsiradéknak kókuszzsír, vaj, de olykor olaj, sokszor veszünk jobbféle sajtot... Jobbára alapanyagokat veszünk a boltban (leginkább a zöldségesnél), viszont néha étterembe megyünk, többnyire viszont főzünk. Lehetne olcsóbban (de nem akarjuk), hiszen nem eszünk kenyeret, lisztet, tésztát, hanem ahelyett is tojással, zöldséggel, olajos maggal lakunk jól (a párom azért eszik rizst és krumplit is, én nagyon keveset). Hús nagyon elvétve van, inkább csak étteremben, de mostanában azért itthon is egész gyakran, mondjuk havonta egyszer valami hal. Ennél sűrűbben semmiképp nem akarok húst enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!