Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » S. O. S. Áram nélkül, panelban...

Nikoletta 23 kérdése:

S. O. S. Áram nélkül, panelban. Hol vegyek ilyen alkatrészt?

Figyelt kérdés

Kedves Férfiak!Tanácsotokat kérem,levágta a biztosítékot egy rossz villanykörte,a villanyóránál felnyomtam a biztosítékot,de csak a konnektorokban van áram..Fent a falon,a lakásban van egy kis doboz bele tekerve,4 a két végén szürke fémmel lezárt fehér henger alakú "biztosíték"?,ebből 2 rossz.A szám ami szerepel rajta:10A 500V LJS VOLLSCHUTZ

Bocsánat a béna leírásért,de ehhez nem értek.Vehetek ilyet én is,ha igen hol,szaküzletben,vagy akár OBI-ban?Vagy bízzam szerelőre? Köszi a gyors választ!

2013. aug. 2. 17:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Kicsit okosabb lettem:kerámia biztosíték...
2013. aug. 2. 17:36
 2/8 Amado atya ***** válasza:

Még konkrétabban:

Diazed biztosíték, ez a neve.

2013. aug. 2. 17:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tartanak az OBI-ban is de mehetsz villanyszerelési szaküzletbe is.

Vegyél ki egy kiégettet és vidd el. Kérj többet hogy legyen otthon ilyen esetekre.

És a későbbiekben érdemes átalakíttatni kisautomatákra, mert már elavult ez a magoldás, és kényelmetlen is a cseréje.

2013. aug. 2. 17:43
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Vehetsz te is ilyent. 10 amperes olvado biztositék. Ha csere után sem javul meg, akkor vagy még több biztositék is van, vagy valahol vezetékszakadás keletkezett. (Ha találsz néhány tized mm átméröjü rézdrotot /sodrott vezetékböl egy ér/ azzal is meg lehet "patkolni" az olvadobiztositékot. Persze ez nem a szakszerü megoldás!!!)
2013. aug. 2. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
A rosszakat tekerd ki nyugodtan és vidd magaddal. Mutasd meg az eladónak bármelyik szakáruházban (obi,baumax,brikostore,praktiker) vagy a sarki villanyszerelő boltban. Megveszed betekered ennyi nem kell villanyszerelő. Ne felejtsd a villanykörtét se ;)
2013. aug. 2. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:
83%

"(Ha találsz néhány tized mm átméröjü rézdrotot /sodrott vezetékböl egy ér/ azzal is meg lehet "patkolni" az olvadobiztositékot. Persze ez nem a szakszerü megoldás!!!)"

Nem, ez nemhogy nem szakszerű, hanem fokozottan életveszélyes megoldás.

Miért nem javaslod rögtön, hogy nyúljon bele a konnektorba, és akkor többet nem okoz neki gondot a biztosíték?

Idióta.

2013. aug. 2. 17:51
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi a válaszaitokat!Közben én is kutakodtam a neten. Praktikerben veszem majd meg és a kiégett izzót sem felejtem el. ;) Kettő rossz a négyből remélem csak a cseére lesz szükség,ha mégsem elég akkor természetesen villanyszerelő is kell.Köszi még egyszer!
2013. aug. 2. 17:52
 8/8 Józsi21 ***** válasza:
Esetleg ha van a közelbe "villanyos"bolt akkor ott vedd meg
2013. aug. 2. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!