S. O. S. Áram nélkül, panelban. Hol vegyek ilyen alkatrészt?
Kedves Férfiak!Tanácsotokat kérem,levágta a biztosítékot egy rossz villanykörte,a villanyóránál felnyomtam a biztosítékot,de csak a konnektorokban van áram..Fent a falon,a lakásban van egy kis doboz bele tekerve,4 a két végén szürke fémmel lezárt fehér henger alakú "biztosíték"?,ebből 2 rossz.A szám ami szerepel rajta:10A 500V LJS VOLLSCHUTZ
Bocsánat a béna leírásért,de ehhez nem értek.Vehetek ilyet én is,ha igen hol,szaküzletben,vagy akár OBI-ban?Vagy bízzam szerelőre? Köszi a gyors választ!
Még konkrétabban:
Diazed biztosíték, ez a neve.
Szerintem tartanak az OBI-ban is de mehetsz villanyszerelési szaküzletbe is.
Vegyél ki egy kiégettet és vidd el. Kérj többet hogy legyen otthon ilyen esetekre.
És a későbbiekben érdemes átalakíttatni kisautomatákra, mert már elavult ez a magoldás, és kényelmetlen is a cseréje.
"(Ha találsz néhány tized mm átméröjü rézdrotot /sodrott vezetékböl egy ér/ azzal is meg lehet "patkolni" az olvadobiztositékot. Persze ez nem a szakszerü megoldás!!!)"
Nem, ez nemhogy nem szakszerű, hanem fokozottan életveszélyes megoldás.
Miért nem javaslod rögtön, hogy nyúljon bele a konnektorba, és akkor többet nem okoz neki gondot a biztosíték?
Idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!