Kötelező lesz a drága berendezés beszerelése annak, aki gáztűzhelyet használ a panelban?
Ez piszokság. Nem én kértem, hogy a lépcsőházban a főzés gázzal történjen, anno így építették meg. Emellett nem kértem a nyílászárók cseréjét sem, a többség szavazata kényszerített ebbe a költségbe is. Tehát felettébb nagy piszokság ha még ezt is megfizettetnék.
Talán fizessék ki azok, akik a nyílászárók cseréjét megszavazták, hisz az ha nem történt volna meg, most ez a berendezés sem lenne szükséges.
# 4 -nek:
Ha jobban utánanéznél a dolgoknak, megtudhatnád, hogy ennek az egésznek nem sok köze van a gázrobbanásokhoz, azok ugyanis elenyésző számban történnek panelekben. Sokkal több volt magán és társasházaknál. A tűzhelyek gyárilag el vannak látva égésbiztosítóval ami a láng megszűnése esetén leállítja a gázt. Ráadásul minden panellakásban van szellőzőrendszer. Az egész csak egy értékesítői és szakértői lobby zsíros üzlete!
Mindenki úgy van vele,hogy ha keres "x"összeget,nem akar kevesebb pénzt magának. A szolgáltatók is így vannak ezzel.
A fülkeforradalmárok rezsicsökkentését így,vagy úgy,de be fogják vasalni a szolgáltatók az embereken. Ennyi.
Egyetértek a 7-8 válaszolókkal, csak drága szívatás az egész!
Nem is igazán a gázrobbanással van a gond, hanem a CO mérgezéssel!
"– Az új rendszer lényege, hogy csak akkor kapjon gázt a készülék, ha az elszívó ventilátor vagy páraelszívó működik. "
Miért is kell ennek így működnie? A régi fa ablakok se szellőztek jobban, mint a műanyag ablakok, hiszen egy csomóan körberagasztották Purfix-szel, és többnyire műanyag alapú festékkel voltak lefestve!
Felénk a gázos lakótelepeken, a konyha falába eleve vágtak szellőzőket, csak néhányan betömködték azokat.
Valóban tévedésben vannak egyesek, nem gázrobbanásról szól a téma, hanem az égés elhasználja a levegőt, amit ugyebár pótolni kell friss levegővel, különben CO is keletkezhet.
Ha emiatt kialudna a láng, az ellen van az égésbiztosító.
Viszont egy miskolci lakásban mutatták nekem, hogy ott csak egy ablakba épített kis szellőzőrés beépítésére kötelezték őket, az új ablak miatt. (Röhögtem is magamban, erre kellett a jól záródó ablak, hogy utána rést üssünk rajta? Ennek sok értelme.)
Akkor Szegeden hogyan is van ez?
Ne hagyjátok magatokat átvágni, a gázos maffia felháborító dolgokat művel ma már, hatalmas költségekbe vernek lakókat és közösségeket, hülyének nézik az embereket, idős nyugdíjasokat főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!