Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Homokszűrő szivattyú nélkül...

Homokszűrő szivattyú nélkül működik?

Figyelt kérdés
Medencét töltenék fel fúrt kút vízével. A víz tiszta, de a klór tabletta után barnás színe lesz. A vízben lévő színtelen vas oxidálódik a klórral. Azt olvastam, hogy csak homokszűrővel lehet tiszta a vizem a medencében. A homokszűrő viszont nagyon drága mivel - gondolom - a szivattyú is a tartozéka. De nekem már van egy LEO szivattyúm. Hogy tudnám olcsóbban megoldani, hogy tiszta vizem legyen? Elég ha csak homokszűrő tartályt veszek és azon engedem keresztül a vizet? Nem vagyok jártas a témában. Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. júl. 27. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Én sem értek hozzá,de neked nem homok szűrőre lenne szükséget,hanem vastalanitóra .A homok szűrő,mint ahogy a nevében is bent van,a homokot szűri ki .Írod hogy a viz tiszta is .A vizet nem a homok barnitja meg,hanem a vízben

lévő vas,és a klór egymásra hatása .

2013. júl. 27. 22:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy medence tisztításával/karbantartásával foglalkozó füzetben olvastam ezt, hogy homokszűrővel lehet csak tiszta a vizem.
2013. júl. 27. 22:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Csináltam képeket is:

[link]

[link]

A bal oldali az eredeti kút víz, a jobboldali a már klórozott. Gondolom nagyobb adagban (medencében) sokkal sötétebbnek fog majd tűnni.

2013. júl. 27. 22:22
 4/5 A kérdező kommentje:

A POOLTREND Vegyszerismertető füzetében olvastam:

Néhány jótanács arra az esetre, ha a medence vize nem tiszta:

Kútvízzel töltötte fel a medencéjét: Első alkalommal történő megtöltésekor a víz tisztának tűnik, mihelyt azonban első alkalommal hozzáadjuk a klórt vagy aktív oxigént, gyorsan barnás színt ölt. A vízben lévő színtelen vas oxidálódik a klórral vagy aktív oxigénnel és láthatóvá válik. Csak homokszűrő használata esetén használható kútvíz a medence megtöltésére.

2013. júl. 27. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:

1-es, ha nem értesz hozzá, akkor minek írsz. legalább néznéd, meg, hogy mi az a homokszűrő. nem homokot szűr ki, hanem homokon átnyomja a vizet és tisztítja-homok a szűrő közeg.

keress használtat, vagy barkácsoljál egyet a szivattyúhoz, de én inkább vennék, mivel tulnyomásos berendezés

2013. júl. 27. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!