Gázkazán és keringtető szivattyú összehangolás! Eddig jó volt most azt vettem észre, hogy épphogy bekapcsol a kazán felfűtésre 3-4 perc és máris ki kell kapcsolnia, mert lassú szerintem a szivattyú és utol kell érnie magát lassan áramoltatja a vizet?
Ez nem szivattyú gond.A szivattyú mindig azonos fordulaton
dolgozik .Okozhatja a szobai termosztát hibája is .
Megfelelő e víznyomás ?Szóba jöhet a kazán előtti visszatérő csövébe beépitett szűrő eldugulása .A kazánba épitett hő érzékelő meghibásodása.De még a kazánban lévő
panel is .Nálunk ez már mind előfordult .
Csak és kizárólag padlófűtés megy róla, igen.Én is kevésnek tartom a kb. 45 fokos előremenő fűtővizet, de a gázszerelő erre állította be és mondta, hogy hagyjuk így, ezért nem is nyúlkáltam hozzá, de most kíváncsiságból elővettem a kazán régi gépkönyvét, melyben az áll, hogy próbáljuk meg mindenkor úgy megválasztani a fűtési szokásainkat, hogy a fűtővíz sose legyen 45 foknál alacsonyabb, ugyanis ez pára lecsapódást, kondenzációt eredményezhet ezen a hőmérsékleten a kazántestben és hibához vezethet.Magyarul kilyukadhat.Szóval akkor kinek higgyek a szerelőnek,(2 különböző is ezt mondta), vagy a gépkönyvnek?
Mit értesz kazánkör alatt, vagy milyen védelem? Keverőszelep van közvetlenül a keringető szivattyú elé beépítve, másról nem tudok.Illetőleg a kazánon lévő 96 foknál beavatkozó korlátozó termosztát.Ekkor reteszelt kikapcsolás következne be, de eddig még sosem kellett beavatkoznia.Ha a vízhőfok méró óra vagy a termosztát pontatlan az okozhat problémát? Időjárásfüggő szabályzás kiépítve nincsen, de a lehetősége adott, mármint rá van még a kazánra is írva, hogy belehet építeni, de sose volt.Bár mondhatni így is követi az időjárást, hiszen minél hidegebb van annál többet kapcsol, ha meg kint melegebb van, akkor jóval kevesebbszer.Szűrő viszont nincsen beépítve.Billenéspont és meredekség alatt mit értesz ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!