Villany bekötés 1 helyrajzi szám 2 ingatlan?
Nem igazán értem a kérdésed.
Egy telken van két ingatlan és a másik házban élők a te villanyórádat akarják használni?
Megoldható ha fizetik az áramot. Mi telkünkön is két ingatlan van egyikbe én lakok a párommal másikba a szüleim és amikor ide építettük a kis nyári konyhához hozzá a mi kis házunkat akkor mi is a szüleim villanyórájára kötöttük rá a villanyt, azért mert az jóval olcsóbb és csak egy 50 méteres vezeték kellett hozzá amit a két ház közt vezettünk el a föld alatt 1 méter mélyen. A többit a villanyosok megcsinálták teljesen hivatalosan, a villanyóránál külön megszakítónk van a mi villanyunkra meg a szüleinkére is annyi hogy 1 óra méri mindkettő ház áramát, és nálunk a villanyszekrénybe csak a megszakítók vannak.
Jogosan meglehet csinálni de nem feltétel lehet külön is több villanyóra. Csak nyilván olcsóbb ha egy telekről két ház 1 óráról megy. Főleg ha hivatalos emberek kötik be és nem otthon maszek módon, mert az órát nem lehet megpiszkálni csak úgy.
Most már értem. Olyan nincsen, hogy az engedélyetek nélkül bele köt a ti villanyórátokba, mivel az a ti neveteken van.
Simán mondjátok meg neki, hogy vegyen saját villany órát, mert az a tieteké, és nem engeditek, hogy bele kössön.
Neki semmi köze sincsen a ti órátokhoz, szóval nem kell idegeskedni.
Próbálok megnyugodni :-( köszönöm..
Még a démásztól is ide hívott egy embert aki le akarta fényképezni a villany óra szekrény belsejét :-O
Nem engedtem!!!
Állítja,hogy mivel 1 helyrajzi szám,ezért nem lehet külön óra szekrény..
Ezt kellene kinyomozni,hogy igaz e..
Biztos, hogy nincs ilyen. Ott vannak a panelek, meg a társasházak. Majdnem minden külön lakásnál külön vízóra, külön villanyóra van.
Ha pedig az engedélyed nélkül rákötne, be kell sétálni a rendőrségre, és feljelenteni áramlopásért és utána tátoghat, mert keményen meg fogják bírságolni.
Én áramszolgáltatónál dolgozok(émász).
1 helyrajzi számra több mérőhelyet is lehet igényelni csak az 3x-4x többe kerül mint meglévő mérésről almérést igényelni.Gondolom ezért ragaszkodik a szomszéd az almérőhöz.
Az almérést neki kell kezdeményezni de csak és kizárólag a te beleegyezéseddel kötnek rá és építik ki az almérőt.Ha te nem egyezel bele nem tehet semmit.
Viszont akár károd is származhat belőle mert az almérést a szomszéd neked fizeti nem a szolgáltatónak és egyszer ha meggondolja magát akkor hoppon maradsz és fizetheted helyette is.Elvileg létezik mellékmérő is aminek mérését a szolgáltatónak kell fizetni de ezt bonyolult ügyintézni és nem is van nagyon elterjedve.
Szóval megmondhatod a szomszédnak hogy nyugodtan kérjen új mérőhelyet, építse ki annak rendje módja szerint és neki is lesz saját mérése.Tedd hozzá hogy így ő is jobban jár mert almérésnél ha neked bármi miatt kikapcsolják az áramot akkor neki sem lesz!
Köszönöm szépen :-)) örülök hogy egy szakmabeli is olvasta a kérdésem :-)))
Végre megnyugodtam.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!