Nem birom ezt a meleget mivel hűthetem le a szobámat?
Nappalra sötétíts be, lehetőleg valami világos de vastag szövettel. Szerezz be egy spriccelőt (Mint az ablakpucoló flakonfa, vagy mint amivel növényeket szokták fújni) és azzal párásíts, és fújd be estére a függönyt is. Este 10 óra felé nyisd ki az ablakot, hogy bejöjjön a hajnali viszonylag hűvös levegő, de amint besüt a nap, sötétíts be újra.
Én még szoktam egy olyat is, hogy nedves kendőt terítek a hátamra, a nyakamra. Illetve naponta néhányszor letusolok csak vízzel, és a lábamat meg a karomat nem törlöm meg, így ahogy az párolog, hűt. Jó ha van a kádban hideg víz, néha belelépsz, leülsz a kád szélére, átmosod a lábad, aztán vizesen rohangálsz a lakásban, az is hűt.
Fontos! Az emberen a csukló, boka és a tarkó a hőközpontok, ezeket érdemes hűteni. Köthetsz egy nedves kendőt a bokádra is, de érdemes inkább csak benedvesíteni.
A szobát csak sötétítéssel tudod hűteni, de ha magadat is hűtöd, valamivel jobb.
Anyukám meg arra esküszik, hogy a tévét úgy nézi, hogy egy lavór hideg vízben van a lába...
Nem igaz, hogy a klíma NAGYON pörgeti a villanyórát! Ha ésszel van használva, nem lesz nagyobb a villanyszámla, annál, mintha egész nap égetnél több nagyteljesítményű (150W) izzót. Annyit meg megér! És ha jól van elhelyezve, beállítva a beltéri egység, a migrénesnek sem fog fájni a feje. Annyi, hogy a megvásárlás, felszereltetés, feltöltetés drága egyszerre.
Én még javasolnám a fehér redőnyök felszerelését, mivel azok kívül tartják a meleget. A belső függönyök, reluxák és az ablakok között felmelegszik a szoba levegője és a szoba így is meleg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!