Mit tegyek? Most, hogy bejött a hideg és fűtünk, egyből minden ablakunk reggelre tiszta párás.
Mi vettünk egy párátlanító készüléket, és én most nagyon örülök neki, amit este kiteregettem ruhát a fürdőszobába, reggelre megszáradt. Ilyet vettünk:
Kétlem, hogy a párás ablak zavarná a kisbabát,
ha viszont szárítjátok a levegőt pl a fenti készülékkel, az szerintem nem jó. Legalábbis a babákhoz inkább párologtatót szoktak tenni.
Szerintem egyszerűen nem jól szigetel az ablak, az üveg vagy 10fokkal hidegebb mint a szoba többi része, ezért az összes pára ott csapódik ki.
Nekünk is mindíg párás az ablak,és igen rossz a szigetelése,de sajna nincs keret arra,hogy kicseréljük.Én úgy szoktam küzdeni ellene,hogy ilyen időben amikor elmegyünk otthonról kb 1 órára boltba,oviba stb akkor sarkig nyitom az ablakokat,és így mire hazamegyünk kicserélődik a levegő.Igaz amikor hazaérünk fűtés felteker csutkára,és kabátban vagyunk vagy 10 percet amíg bemelegszik a lakás.Nem jó,de muszály.A másik,hogy nem szárítok ruhát a lakásban,csak zárt ajtónál,és résnyire nyitott a ablaknál a fürdőbe.Ha főzők akkor a konyhaajtó becsuk,ablak kinyit.De ami sokat segít az a páragyűjtő só az ablakokban.Tavaly 2500_ért vettünk a plus-ban 2,5 kg-ot.Nem kell feltétlen eredeti tároló hozzá,ami drága,,mi házilag csináltunk,Pl virágcserépbe tettünk régi teafőző műanyag filtertartóját,és ebbe tettük a sót.
Így nálunk sokat javult a helyzet.
Látom, sokan küzdenek ezzel a problémával...
Nekünk sincs 30000 Ft-unk páramentesítőre, a szigetelésre sem, bár hosszú távon az lenne a megoldás...
A Ceresittel szemezgetek, most akciós az Auchanban, de fogalmam sincs, mennyire hatékony, és főleg, hogy egy tabletta mennyit bír, milyen sűrűn kell cserélni. Tapasztalat valakinek?
Más megoldás?
A 08:33-as vagyok.Mi is először Ceresitet vettünk,de gyosan fogyott belőle a tabi,az utántöltő meg drága volt.Így vettük a sima páragyűjtő sót,amiből 2,5 kg egész télen elég.Gyártottunk hozzá tárolókat,és minden ablakba tettünk egyet.Így is párásodik persze,de nem annyira,hogy minden reggel fusson a víz a parkettán az ablakok alatt.Olyan tárolót is csináltunk,hogy egy 2 L-es flakont kettévágtunk,tetejét fordítva beletettem az aljába,és a sót kis nylon zokniba köttük bele,hogy ne hulljon a vízbe.Ezt betettem a sötétítőfüggöny mögé,és senki sem látta.
Rossmannba,DM-be,Tescoba is szokott ilyenkor akcióban lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!