Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Olcsóbb, ha fával fűtünk gáz...

Olcsóbb, ha fával fűtünk gáz helyett?

Figyelt kérdés
Persze nem lopott fára gondolok.
2009. okt. 12. 18:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

keményfa köbmétere 14-16e ft volt augusztusban.

Nekem kb.4m3 kellene egy télre tehát sokkal olcsóbb, mint gázzal.

DE!

Szalmabrikettel még olcsóbb. Abból ugyanis elég 2-3 m3, nem kell felvágni, szépen be van zsákolva, nem kell venni fűrészt vagy fizetni melósnak. Kicsit több a salakanyag tartalma, de sokkal tovább is tartja a hőt.

500 km-t autóztunk érte (oda-vissza), 2 m3-t hoztunk, és benzinnel, utánfutóval együtt 35e Ft volt. Állítólag egy 25 kg-os zsák elég 1 napra 120-150 m2-es, emeletes, kp-i fűtéses házba.

Lehet számolni :-)

2009. okt. 14. 10:22
 12/18 anonim ***** válasza:
És ilyen szalmabrikettet honnan lehet szerezni? Én csak fabrikettről hallottam, de az elég drága, 4-5eFt/q.
2009. okt. 14. 18:13
 13/18 anonim ***** válasza:

"Attól függ.hogy mivel fűtesz,ha cserépkályhád van biztos,a kandalló már nem olyan jó,de ha nem nagy a ház még az is olcsóbb."

És, ha központi fűtéses kazánom van? Mert nekem az van és szerintem is olcsóbb, mint a gáz.

2009. okt. 14. 18:14
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak:

Elősször is,köszi ,hogy idéztél:)

Másodszor:azért nem irtam a központi fűtést mert nem ismerem és nem akartam hülyeséget irni.

Harmadszor:más is írta a kályhát,a kandallót,mert a kérdéző nem irta,hogy mivel fűt.

2009. okt. 15. 07:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Szalmabrikettet Mezőberényből vetttük, de már Szirmabesenyőben is lehet kapni és valahol Fejér megyében is van, rá kell keresni, mert ez utóbbit nem tudom.

[link]

Tőlük vásároltuk, 500 km volt az út oda-vissza, és így ios megérte.

2009. okt. 15. 18:52
 16/18 anonim ***** válasza:

Köszi az infót! Nekem is kb. 500km lenne az út.

A fa árának többszörösébe kerül, de gondolom annyival kevesebb is kell belőle.

2009. okt. 15. 20:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekünk fából 4 m3 kellene, brikettből 1-2 körül.

De ez az első alkalom, úgyhogy gyakorlati tapasztalatunk még nincs, csak amit kiszámoltunk.

Hívd fel őket, esetleg tudnak segíteni, nekem a férjem számolt, ha gondolod megkérem, hogy írja össze, mi alapján kalkulált.

Egyébként a brikett olyan, hogy a fa egyharmada elég a kályhába, mert megduzzad a brikett és kell neki a hely. Több a salakanyag benne, de így jobban tartja a hőt. Nem ég, csak izzik.

Írj privit, ha küldjek még infot.

2009. okt. 16. 07:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Köszönöm a kedvességedet, innentől megoldom! :)

Egyébként nálunk új a kazán, így én is csak nagyok kb. tudom saccolni a mennyiséget.

A "gazdaságos" hipermarketben láttam, hogy árulnak zsákos brikettet. Pont úgy néz ki, mint ez a szalmás. Majd elolvasom a zsákon, hogy miből van. Kipróbálásnak veszek egy zsákkal.

Ott ugyan drágább, kb. 1000Ft-ért adnak egy 20kg-os zsákkal. De ha beválik, nagyobb mennyiséget érdemes lesz hozatni.

2009. okt. 16. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!