Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fordulhatok ez miatt a fogyasz...

Fordulhatok ez miatt a fogyasztóvédőkhöz? Eon nem engedett részszámlát módosítani.

Figyelt kérdés

Az történt, hogy februárban ránéztem a villanyóránkra és a számításaim szerint kicsit le voltunk maradva, így 75 kWh-val szerettem volna megemelni a havi részszámlát.

Írtam is az Eon-nak ez ügyben, mire azt a választ kaptam, hogy:

A jelenlegi törvényi szabályozás szerint, a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltató által alkalmazható új számlakép formátumot kell

alkalmaznunk, amelyet ügyfeleink igényeinek figyelembe vételével igyekszünk kialakítani.

Ezen átállás miatt előreláthatóan március 11-ig számlát nem áll módunkban kiállítani.

Ön korábban már 2012.06. hóban kérte a részszámlák módosítását, ezért nincs lehetoség a már kiküldött számlák módosítására. Mivel jelenleg a

következo számla Önnek már az éves elszámoló számla lesz, ezért kérjük, hogy a már kiadott részszámlák kiegyenlítésérol kérjük, gondoskodni

szíveskedjen.

Gondoltam felhívom őket, hogy akkor esetleg még március után lehet-e arra pár hónapra kiegészítő számlát kérni.

Azt a választ katam, hogy majd az éves leolvasás után mdosíthatok részszámlát. Én mondom a emberkének, hogy pont az lenne a lényeg, hogy júniusban ne kapjak egy nagy végösszegű számlát, de csak azt hajtogatta, hogy majd utána lehet módosítani. Én ezt nem értem. 2011 decemberben költöztünk ide. Ugye akkor tök kevés (azt hiszem talán 75 kWh-ra) volt beállítva a fogyasztás és mivel növelni szerettem volna 3 nap alatt be tudtam állítani a kívánt mennyiséget. Akkor is kiküldtek előre 6 havi számlát (a kevés kWh-ról), de küldtek utána kiegszítő számlát és kész. Az meg a másik, hogy 2012.06. hóban módosítottam, így most nem lehet!! 1 évvel később!! Tiszta vicc..... Akkor minek küldik ész nélkül minden számlával, a szórólapot, hogy bármikor megváltoztathatjuk a részszámlát? Persze ha meglesz az elszámoló számla részletfizetésre még csak lehetőségem sem lesz. Mit lehet ilyenkor csinálni??

2013. jún. 6. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Ha előre tudod, hogy kapsz majd egy nagy összegű elszámolót, akkor nem lenne okos dolog előre spórolni rá? Pl minden hónapban félretennél annyit, mint amennyivel most megemeltetnéd?
2013. jún. 6. 18:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Na ez tényleg marha hasznos válasz volt és tényleg a kérdésre válaszoltál!! Kösziiiiiiiiiiii!!!!
2013. jún. 6. 21:39
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

A választ nem tudom.

Viszont a neten való havi diktálás nem lenne járható út?

Én egy ház,és egy lakás óraállásait neten jelentem(villany,gáz,víz)és a 6 jelentés összesen nics több húsz percnél.

2013. jún. 6. 21:53
 4/4 A kérdező kommentje:

De már gondoltam rá, hogy ezután az áramot így fogom. De eddig nem volt gond, ha növelni akartam a részszámlát....

A gázt már a kezdetektől fogva diktálom.

2013. jún. 6. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!