Kinek van joga felszólalni egy lakógyűlésen, albérlő,50 % alatti résztulajdonos szóba jöhet?
albérlőnek nincs csak tulajdonsonak ill ha van meghatalmazása akkor igen
és mind1 milyen résztulajdonos ha 1%os is már részt vehet(kell is) ill fel is szólalhat
ha bármilyen kérdésed van írj
1 közös képviselő
A törvények és a társasház, illetve lakásszövetkezet alapszabálya rendelkezik erről.
A tulajdonosnak, szövetkezet esetén a szövetkezet tagjának van szavazati joga. A lakógyűlésen tanácskozási joggal részt vehet a nem szövetkezeti tag tulajdonos is.
A résztulajdonosnál azt kell tudni, hogy minden lakóegységből egy résztulajdonos szavazata számít akkor is, ha csak 1%-a van, a többi résztulajdonost ő képviseli. Erről a résztulajdonosoknak kell megegyezni.
Felszólalni persze lehet a többieknek is( pl. ott van a gyűlésen férj és feleség meg a mama is. Férj: 20% feleség:5%, mama: 75%. Ha ők hárman úgy döntenek, hogy a véleményüket elmondják, de a feleség fog szavazni,akkor ez így szabályos.
Albérlő meghallgathatja, hogy miről van szó.
A tulajdonos hivatalos meghatalmazásával akkor szavazhat, ha ezt az alapszabály ( alapító okirat) megengedi.
kedves kérdező neked is válaszolok a leveledre de kicsit hosszú és most kevés az időm
kedves 2. a férjed jogán ha nem is te vagy a tulajdonos de a jelenlegi magyar jogszabályok szerint ugyan annyi jogod van.sőt ha 50-50% ban lennétek tulajdonosok ,de csak az 1ikőtök megy el a lakógyűlésre akkor is úgy kell venni mint ha mind a 2en ott lettetek bvolna és 1 lenne a véleményetek...tehát nem azt kell beírni h 50ban a te részednél mondod h igen hanem h 100%ban
Mi is albérletben lakunk egy budai társasházban, ahol csupa kretén lakik, mint tulajdonos.
A felettünk lakó unokái állat módjára viselkednek a lakásban, fel alá rohangálnak, sokszor este is.
Többször próbáltunk szépen szólni, de semmi eredménye nem volt. Sőt! Azt mondta a hölgy, hogy ha valami nem tetszik, akkor költözzek el.
Erre felment a pumpám, felhívtam a közös képviselőt és elmondtam neki, hogy lehetek tipikus albérlő és bömböltethetem a hifitornyot reggel hattól este tízig, ha gondolják, illetve ha én történetesen a munkám miatt fél 4-kor kelek, akkor garantáltan kelni fog az egész ház, kisbabástul, öreg nénistül vagy találjon ki valamit, mert se más bérlő, se új tulajdonos ezt nem fogja eltűrni.
Erre összehívták a közgyűlést az én panaszom miatt... Most megyek a meghatalmazásért a tulajdonoshoz, mert kell. :)
Elmentem ügyvédhez is, azt mondta, senki nem mondhat nekem olyat a tulajdonoson kívül, hogy ha valami nem tetszik költözzek el, illetve ha bizonyítani tudom, hogy nem tudok pihenni, akkor akár be is perelhetem őket.
Vagy hívjam ki a rendőröket, hogy legyen jegyzőkönyv a viselkedésükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!