Elektromos vízkőmentesítővel van valakinek tapasztalata?
Teljesen ellentétes véleményeket olvasok a fórumokon. Nálunk nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz a víz (jobb mint a legtöbb ásványvíz), de ennek a vízkőlerakódás a kellemetlen hatása. A bojlerből 2 év után 2 10 literes vödörnyi vízkövet szedtünk ki.
Ha biztosan tudnám hogy működik rászánnám a 10-15 ezer forintot egy ilyen készülékre de objektív tesztet még nem találtam sehol róla.
A működését úgy magyarázzák, hogy nem eltávolítja a vízkövet, hanem a kristályokat szétbontja porrá ami nem rakodik le. Én sem tartom logikusnak, hogy működjön, mivel a kalcium nem mágnesezhető, de nem találtam egyértelmű független tesztet ami megcáfolja a hatékonyságát. Az egyik gyártó honlapján BME által végzett elektronmikroszkópos vizsgálat képei láthatók, de hogy ez mennyire hiteles nem tudom.
Egyébként ezek a víz adatai nálunk:
Összes keménység: 25 nk0
pH: 7,35
Elektromos vezetőképesség: 698 µS/cm
KOI ps: 0,45 mg O2/l
Nátrium: 5,15 mg/l
Arzén: <1 µg/l
Ammónium: <0,05 mg/l
Nitrit: <0,05 mg/l
Nitrát: 3,89 mg/l
Klorid: 8,73 mg/l
Szulfát: 62,83 mg/l
Vas: <50 µg/l
Mangán: <50 µg/l
Alumínium: <40 µg/l
Fluorid: <0,1 mg/l
Régebben feltüntették a kalciumot és magnéziumot is ami mindkettőből kb. 2x annyi volt mint egy márkás ásványvízben. Azt nem tudom hogy most miért nem írják ki.
már kérdezték
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__390009..
eltérő a tapasztalat.
fordított ozmózisos bitos jó mert mindent kifog szűrni a vízből, de ha sok az ásvány akkor valami ellenáramú mosó is nem ártana hozzá, valamint a szűrő cserére is gondolni kell, és ha nem isszátok ott a vizet, akkor nem kell a rúd ami utána visszapótol valamennyi ásványt.
itt viszont visszafizetési garit is vállalnak rá:
nálunk a bojlernél működik 10 éve ez utóbbi linkes, még régebbi szériából, de jó
hatásossága nagyban függ a frekvenciától is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!