Nálatok hány tekercs WC-papír fogy el egy héten? Nálunk naponta 1. A férjem szerint ez sok.
Szerintem egyáltalán nem sok a napi egy tekercs.
Nekem nagyon változó, mennyit használok egy ügyintézéshez. Most már mindig használok nedves törlőkendőt, néha felére-harmadára tudja csökkenteni az elhasználandó papírmennyiséget. A papírt három vagy négy rétegbe hajtom. Általában 20 körül lehet a törlések száma (15 papír, 5 kendő), de van, hogy ennél több vagy kevesebb kell. Ritkán előfordul szélsőséges eset is, például hogy törlök 1-et (plusz egy biztonságit), és semmi lenyomat. A másik végletet pedig az jelentette, amikor 100 fölött volt a törlésszám. A rekordom másfél tekercs egy alkalommal.
Amikor elkerültem kollégiumba realizáltam, hogy a wc papír fogyasztásom elég sok, de elengedhetetlen... Na akkor még meg tudtam oldani, hogy olyan wc-be jártam ami a vendégeknek volt fenntartva és meg volt támogatva egy kis papírral is (meg legalább tiszta volt az alap kolis wckez képest) Amióta nem vagyok kollégista szinte kizárólag ilyen nedves törlőkendőt használatok és alkalmanként egyet nagyon maximum és elég ritkán 2-t. Szerintem ez a legjobb megoldás, mind anyagilag mind "élvezeti értékben" veri az alap papírt, amitől néha véresre dörzsölődött a fenekem korábban...
Amúgy érdekes ez a dolog, engem anyukám nevelt fel és 2en laktunk egy háztartásban és sosem jött elő ez a dolog, hogy mennyi papír fogy, ez jellemzően az apukák fassága, mert több haveromnál is felmerüt a (fater révén) otthon, hogy túl sok wc papír fogy :D
a törlőkendő tökéletes megoldás lenne, ha beledobhatnánk a wc-be, de ezt dugulás végett nem szabad, külön gyűjteni őket meg elég undi, tehát marad a papír.
Ha az ember sok papírt használ annak jó eséllyel nem a technikához van köze hanem emésztési gondokhoz amit érdemes kivizsgálni. Hígabb, kenődőbb székletet eredményezhet IBS (irritábilis bél szindróma), enyhétől durvább laktózérzékenység vagy gluténérzékenység. Ha a széklet zsíros is (lebeg, ill. sápadtabb) akkor nagyon valószínű hogy valami nincs rendjén. Jó drága (húsz rongy fölött) tesztekkel is ki lehet "mérni", olcsóbb megoldás ha egy hétig elhagysz minden tejterméket egy másik héten meg minden tészta/kenyér/sörféleséget, és ha úgy látod hogy kevesebb papírból is kijössz akkor valószínűleg ez volt az oka.
Ezt nem csak a papír miatt érdemes megtenni mert hosszú távon (20-30 év) durva egészségügyi gondokat is okozhat (gondolj bele: ha enyhe laktózérzékeny vagy és nem foglalkozol vele, húsz évig gyulladásban van az emésztőrendszered. Még ha enyhe is, sok kicsi sokra megy).
Zewa 3 rétegű van itthon, ketten vagyunk a háztartásban, néhanapján vannak vendégeink.
kakkantásnál babapopsitörlővel távolítjuk el az oda nem illő maradványokat az alfelünkről, napi 1, esetenként 2x van nagydolog fejenként. 1 csomag popótörlő elég egy hónapra, a wc papír tekercset átlag 4 naponta kell cserélni.
pipilésnél én nőként beérem 3 lappal, piros napokon több szokott kelleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!